Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska kasnim pogotkom slomila Belgiju za plasman u četvrtfinale

Današnji program Europskog prvenstva od 18 sati su otvorile reprezentacije Francuske i Belgije na Merkur-Spiel Areni. U ne toliko sadržajnoj utakmici, aktualni svjetski doprvaci su slavili s 1:0 autogolom Jana Vertonghena.

Uvodnih 20 minuta susjedskog dvoboja u osmini finala nam je priuštio jalovu dominaciju Francuske koja je konstantno držala posjed lopte, ali bez konkretne šanse za postizanje gola. Prvo veće uzbuđenje smo imali u 25. minuti susreta kada je Kevin De Bruyne iz slobodnog udarca uputio centaršut koji se u konačnici pokazao nezgodnim udarcem za vratara Mikea Maignana koji je refleksno reagirao i uspješno otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro deset minuta kasnije je Francuska zaprijetila tako što je s desne strane oštro ubacio Jules Koundé, no Marcus Thuram je loše glavom zahvatio loptu. Posljednju prigodu u prvom dijelu susreta smo vidjeli pred odlazak na predah kada je Kylian Mbappé prošao po lijevoj strani i na povratnoj pronašao Auréliena Tchouaménija, no njegov udarac je otišao preko gola.

U drugom poluvremenu je odmah u 48. minuti zaprijetila Francuska, opet preko Tchouaménija koji je pokušao iz daljine, no vratar Koen Casteels je bio spreman na taj udarac. U nastavku susreta se i dalje gledala jalova dominacija Francuske, no ipak najveće uzbuđenje drugog poluvremena je pripalo Belgijcima kada se u 71. minuti Romelu Lukaku u šesnaestercu oslobodio za šut, ali Maignan je to uspješno obranio.

Francuska je napadala, a Belgija prijetila, tako su u 83. minuti imali sjajnu šansu doći do vodstva preko De Bruynea, no dojam je ostao da je mogao uputiti bolji udarac s ruba šesnaesterca, stoga je Maignan još jednom uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Samo tri minute kasnije je Francuska došla do vodstva uz veliku dozu sreće. Lopta je došla u šesnaesterac do Randala Kolo Muanija koji se odlučio na ubačaj, a nesretni Jan Verthonghen je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Do kraja susreta više nije bilo šansi stoga se Francuska plasirala u četvrtfinale minimalnim slavljem nad Belgijom rezultatom 1:0.

Komentari

Povezano