Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska lakoćom svladala Island

U prvoj utakmici naše skupine I na rukometnom EP-u Francuska je bez većih uzbuđenja savladala Island 39:32 (17:14), te tako došla korak do polufinala, dok je reprezentacija Islanda praktički ostala bez šanse za poluzavršnicu.

Francuzi su dominirali od početka utakmice i nakon 13 minuta igre imali su veliku prednost, 8:4, dok je Island igrao vrlo nervozno u napadu, te je propustio iskoristiti neke prilike kada je mogao kazniti Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Islanda u utakmicu sprječavali su odlični francuski vratari koji su u prvih 30 minuta imali deset obrana, te je Francuska iskusno sačuvala svoju prednost i na predah ponijela kapital od tri gola.

Već u 36 minuti Francuska nakon cepelina Nikole Karabatića i Melvyna Richardsona ide na +6 i stavlja Islanđane u tešku poziciju.

Island je, odmah potom, odgovorio i brzom serijom 3:0 dolazi na 22:19, no Francuska je i dalje imala veliku prednost koju Islanđani nisu mogli spustiti.
Francuska je bez ikakvih problema privela utakmicu kraju, ne dozvolivši Islandu da se ozbiljnije približi, te su do kraja podigli prednost na +7.

Zanimljiva činjenica je da smo na kraju utakmice imali čak pet igrača sa šest golova. Kod Francuza to su bili Richardson i Fabregas, dok su kod Islanđana to bili Vidarsson, Rikhardsson i Kristjansson.

Komentari

Povezano