Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska nakon jedanaesteraca izbacila Portugal

Nakon uzbudljive utakmice između Španjolske i Njemačke, o drugom polufinalistu su odlučivali Portugal i Francuska. U utakmici s malo zanimljivosti, Francuska je nakon jedanaesteraca bila bolja i prošla u polufinale.

U prvih 45 minuta gledali smo jako dosadnu utakmicu. Obje ekipe su više gledale kako ne primiti gol, nego kako zaprijetiti protivničkom vrataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina situacija koliko-toliko vrijedna spomena dogodila se u 42. minuti. Tada je Bruno Fernandes izveo slobodan udarac iz dobre pozicije. ispred Cristiana Ronalda. No, nije bio pretjerano uspješan te je lopta otišla preko gola. Na predah se tako otišlo bez golova i s nadom da će se u nastavku igrati zanimljiviji nogomet.

Drugi dio nastavljen je u istom tonu. Francuzi su se nakratko zabrinuli kada je udarac glavom Bernarda Silve pogodio Kylian Mbappéa ravno u nos. Mbappé je ostao na travnjaku u bolovima, ali je nakon liječničke intervencije mogao nastaviti susret.

Nakon točno sat vremena igre Portugal je propustio ogromnu priliku. João Cancelo je vanjskom pronašao Fernandesa koji je ostao sam u kaznenom prostoru. Njegov prizemni udarac je krajnjim naporom uspio zaustaviti Mike Maignan.

U 63. minuti Portugalci ponovno prijete. Nakon brze akcije lopta je došla do usamljenog Vitinhe koji s desetak metara od gola puca ravno u Maignana.

Promašaji Portugala su probudili Francuze koji su ubrzo dvaput zaprijetili. Prvo je u 66. minuti Randal Kolo Muani iz dobre pozicije unutar kaznenog prostora loše zahvatio loptu koju je u posljednji trenutak uspio blokirati Rúben Dias.

Četiri minute kasnije, promašuje Eduardo Camavinga. Ousmane Dembélé je po ulasku s klupe napravio nered u portugalskoj obrani i pronašao Camavingu koji iz neposredne blizine ne uspjeva pogoditi okvir gola.

Utakmica se nakon toga ponovno umirila te se do kraja regularnog vremena ništa vrijedno spomena nije događalo. Obje ekipe su čekale produžetke te su se nadale prolazu u dodatnih 30 minuta.

Prvu prijetnju u produžetcima imali su Portugalci. Ronaldo je dočekao povratnu loptu i neometan s desetak metara loptu napucao nebu pod oblake. U 102. minuti blizu je bio Rafael Leão, no njegov udarac je u posljednji trenutak blokirao Dayot Upamecano.

U produžetcima se više ništa nije događalo pa je odluka o tome tko će na Španjolce u polufinalu pala nakon jedanaesteraca. Prvi promašaj dogodio se u trećoj seriji kada je João Félix zatresao stativu. Kod Francuza nitko nije promašio. Jedanaesterac za pobjedu izveo je Theo Hernández i odveo Francusku u polufinale.

Komentari

Povezano