Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska preko Norveške do svjetske titule

Francuska ženska rukometna reprezentacija postala je prvak svijeta savladavši u finalu Norvešku rezultatom 31:28 (20:17). Olimpijske pobjednice će na olimpijski turnir u Parizu otići i kao svjetske prvakinje. 

Na početku se igrala vrlo izjednačena utakmica i tek u 10. minuti smo vidjeli prvo odvajanje, kada pogotkom Ingvild Bakkerud Norveška ide na +2, 7:5. Najbolja norveška igračica u prvih 15 minuta bila je Nora Mork sa učinkom 3/3 sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Francuska boljom igrom u nastavku preokreće utakmicu i dolazi do prednosti 11:10, te ponovo gledamo izjednačenu bitku u kojoj se igra vrlo brzo, ali precizno. 

Francuska je golom vanjske igračice Laure Flippes uspjela steći prednost 15:13 u 21 minuti, a nedugo zatim Estelle Nze Minko krade loptu i povećava prednost na 17:14, što je prvi put da neka momčad ima toliku prednost.

Pri rezultatu 18:15 događa se velik peh za Norvešku kada Maren Aardahl upućuje šut koji se odbija u jednu, pa u drugu vratnicu i završava izvan gola, a u protunapadu Francuska prvi put ide na +4.

Trikolore su bez ikakvih problema sa igračicom više privele poluvrijeme kraju i na predahu je rezultat bio 20:17.

Norveška je na početku drugog dijela dobila šansu kada je Kathrine Lunde uz pomoć mentalnih igrica obranila sedmerac Chloe Valentini, a u protunapadu Camilla Herrem zabija za prilazak na -2 i 21:19.

Francuskinje su grubom igrom u obrani zaustavila momentum Norveške, a do sada rezervna francuska vratarka Hatadou Sako brani važan šut dok je Francuska s igračicom manje.

U zadnjih 15 minuta ovog prvenstva ušlo se sa rezultatom 26:23 za Francusku, a Norveška je imala sedmerac. Odgovornost je preuzela junakinja iz polufinala Henny Reistad, ali njen šut brani Sako. 

Kada se činilo da će do sad samozatajna Sako odlučiti utakmicu, s druge strane se pojavila njena kolegica Kathrine Lunde koja pri 26:24 brani sedmerac Sarah Bouktit, a Norveška u idućem napadu dolazi na -1. 

Ipak, Norvežanke u tim trenutcima ne pokazuju mentalnu snagu za drugi preokret u tri dana i Francuskinje serijom 3:0 idu na 29:25 sedam minuta do kraja i dolaze na korak do zlata.

Ako se nešto ne može osporiti Norveškoj, to je upornost jer se ni ovdje nisu predale i na pet minuta do kraja dolaze na -2 i nastavljaju tražiti čudo kao i u polufinalu protiv Danske.

Norvešku potragu za čudom svojim trećim pogotkom u zadnjih deset minuta, okončala je Lena Grandveau podižući Francusku prednost na 31:28 dvije minute do kraja što je bio i konačni rezultat.

Ovo je treći naslov u povijesti za Francuskinje i ukupno sedma medalja, dok Norveška osvaja svoje peto srebro i ukupno dvanaestu medalju na SP.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano