Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska remizirala s Poljskom i ispustila prvo mjesto skupine

Paralelno s javnosti puno praćenijom utakmice između Nizozemske i Austrije, u Dortmundu su drugu utakmicu skupine D igrali Francuska i Poljska.

Poljaci su dvama porazima već potvrdili zadnje mjesto skupine i ispadanje s Eura, dok su Francuzi pobjedom mogli osigurati prvo mjesto skupine. Očito je Didier Deschamps ciljao tu poziciju, jer u svojoj je momčadi usprkos već osiguranom prolasku napravio samo dvije izmjene. Umjesto Marcusa Thurama i Antoinea Griezmanna zaigrali su Bradley Barcola i povratnik nakon loma nosa Kylian Mbappé.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Poljaka smo vidjeli čak pet zamjena u usporedbi s prošlom utakmicom. Među vratnice je umjesto Wojciecha Szczęsnog stao Łukasz Skorupski, obrambena petorka ostala je ista, kao i Piotr Zieliński u veznom redu. Umjesto njegovih “susjeda” na terenu Jakuba Piotrowskog i Bartosza Slisza danas su krenuli Jakub Moder i Sebastian Szymański, dok su svoja mjesta u napadu Adam Buksa i Krzysztof Piątek prepustili Kacperu Urbańskom i oporavljenom Robertu Lewandowskom.

U prvom smo poluvremenu zabilježili očekivanu dominaciju Tricolora koji su kreirali četiri velike prilike, a posebno valja istaknuti onu Mbappéovu iz 42. minute kada se Skorupski istaknuo intervencijom. Pogodak u prvih 45 minuta ipak nismo vidjeli, a drugi dio utakmice započeo je istim okršajem. Ponovno je Skorupski izašao kao pobjednik u sučeljavanju s Mbappéom.

Igrala se 55. minuta kada je Jakub Kiwior napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a udarac s bijele točke u pogodak je pretvorio Mbappé za 1:0. Splasnuo je malo ritam igre, a iskoristili su to Poljaci koji su u 75. minuti nakon VAR provjere izborili vlastiti kazneni udarac. Tada je Dayot Upamecano srušio Karola Świderskog. Odgovornost je dakako preuzeo poljski kapetan Lewandowski no Mike Maignan obranio mu je udarac s kreča! Ipak, penal se morao ponoviti zbog preranog izlaska s crte francuskog golmana, a iz drugog je pokušaja Lewa bio precizan za 1:1.

Remijem su Francuzi prepustili prvo mjesto skupine Austrijancima koji su pobijedili Nizozemce u ljepotici turnira i slavili s 3:2. Tricolori su tako završili na drugom mjestu skupine koje ih u nokaut fazi vodi na drugoplasiranu momčad skupine E gdje se trenutno nalazi Belgija. Poljaci su pak nakon dva poraza ulovili utješni bod protiv aktualnih viceprvaka svijeta.

Komentari

Povezano