Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska se upisala u knjige rekorda, pobjede Argentine i Italije

Tri utakmice 3. kola Svjetskog prvenstva u ragbiju odigrane su od srijede do petka, a osim dominacije domaćina Francuske nad Namibijom, u dva preostala dvoboja vidjeli smo utakmice potpuno suprotne od te.

U srijedu su kolo utakmicom Skupine A otvorili Italija i Urugvaj. Nakon početnih 7:0 Talijana uslijedio je preokret s dva trya i 17 uzastopnih poena Urugvaja. Međutim, u drugom je poluvremenu Italija potpuno izdominirala Urugvajce, ne dopustivši im niti jedan poen, a postigavši četiri polaganja i skupivši 27 poena stigli su do konačnih 37:10 i osigurali minimalno treće mjesto ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju ove skupine, odigranom u četvrtak, Francuska je s ogromnih 96:0 savladala Namibiju. Tih 96 poena razlike peta je najveća pobjeda neke reprezentacije u povijesti svjetskih prvenstava, te najveća pobjeda Francuske, a upravo Namibija drži negativan rekord, porazom 142:0 od Australije 2003. godine. Također, s 12 konverzija Thomas Ramos se upisao među pet igrača s najvećim brojem pretvaranja na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva. 

Skupina D donijela nam je u petak dvoboj Argentine i Samoe. Bio je to veoma tvrd susret u kojem smo vidjeli tek dva polaganja, po jedno na svakoj strani, a pobjedu 19:10 je na koncu odnijela Argentina, pa će se ove dvije momčadi skupa s Japanom boriti za drugo mjesto ljestvice i plasman u četvrtfinale.

Komentari

Povezano