Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska stolnoteniska zvijezda u polufinalu Olimpijskih igara

Nakon nekoliko zanimljivih rezultata u jutarnjem terminu na stolnoteniskim stolovima, ništa lošiji nisu bili mečevi u popodnevnom terminu. Odigrana su dva meča muške kategorije te jedno u ženskoj kategoriji. U svima su prošli favoriti, no puno teže od očekivanog.

Program je otvorio Felix Lebrun, 17-godišnja francuska zvijezda. On je igrao protiv Yun-Ju Lina, osmog igrača svijeta te se s njim itekako namučio. Slavio je s 4-3, a zanimljivo je bilo da se svaki set osvojio na istoj strani. Naime, na strani koja je bila bliža glavnoj televizijskoj kameri oba igrača su osvajali setove. Jedino se posljednji set razlikovao jer je meč lopta iskorištena na suprotnoj strani. No, prvih pet poena seta Lebrun je osvojio na “boljoj” strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je 17-godišnji Lebrun postao prvi Francuz u polufinalu još od Jean-Phillipe Gatiena 1992. Tada je Gatien poražen u finalu.

Drugi meč popodnevnog programa donio je ogled Yingshe Sun i I-Ching Cheng. U meč je kao favorit ušla Kineskinja Sun te je ona to i opravdala pobjedom od 4-0. Najizjednačeniji set bio je treći te je taj set skoro završio odbojkaškim rezultatom. Sun je u trećoj dionici igre slavila s 19:17 dok u ostalim setovima Tajpežanki nije prepustila više od sedam poena.

Program su zatvorili Tomokazu Harimoto i Zhendong Fan. Japan i Kinez su bez većih problema stigli do četvrtfinala te se očekivao izjednačen meč. Iako su kladionice davale prednost Kinezu Fanu, Harimoto je krenuo furiozno. Prva dva seta je osvojio, a posebno dominantan bio je prvi u kojem je Fanu dopustio samo dva poena.

Kinez se vratio na 2-2, no onda još jednom Harimoto igra sjajan set te sa 11:4 dolazi na set od pobjede. Tada Fan pokazuje svoju kvalitetu te sa dva puta po 11:7 dolazi do pobjede od 4-3 u setovima.

U večernjem terminu odigrat će se još dva meča, po jedan u svakoj kategoriji. U muškom dijelu ždrijeba igrat će Omar Assar i Truls Möregårdh dok će u ženskoj igrati Songgyong Pyon i Hina Hayata.

Komentari

Povezano