Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska svladala Hrvatsku u posljednjoj utakmici pred odlazak na Olimpijske igre

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Francuske 31:26 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Nisu naši rukometaši najbolje otvorili utakmicu, a Francuska je od prve minute dominirala, povela s 4:1 te zadržala prednost tijekom cijelog susreta.

U toj početnoj fazi problemi su se posebno nazirali u obrambenoj fazi, a Francuzi su bez većih problema stvarali višak i dolazili do golova. Pri vodstvu Francuza 11:6 Hrvatska je zaradila crveni karton kada je Zvonimir Srna rukom prema licu faulirao Nikolu Karabatića i zaradio isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjela se Hrvatska u prvom dijelu približiti na 16:14, no nakon dvije minute isključenja Verona Načinovića zaostatak se ponovno povećao. Početkom drugog dijela Francuzi su brzo pobjegli na sedam golova razlike, a Hrvatska se najviše uspjela približiti kada je rezultat bio 23:20.

To ipak nije bilo dovoljno za potpuni povratak u utakmicu, a ta granica od tri pogotka razlike ostala je nepremostiva za naše rukometaše danas. Francuska je jednostavno bila bolji protivnik i potpuno zasluženo slavila.

Njihovi najbolji pojedinci bili su Ludovic Fabregas i Hugo Descat koji su postigli po šest golova, dok je kod Hrvatske najefikasniji bio Mario Šoštarić s osam.

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Parizu igrati protiv Japana (27. srpnja), Slovenije (29. srpnja), Njemačke (31. srpnja), Švedske (2. kolovoza) i Španjolske (4. kolovoza). Prve četiri reprezentacije iz skupine prolaze u četvrtfinale.

Komentari

Povezano