Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska u napetoj završnici postala prvi finalist košarkaškog turnira na OI

Prvo polufinale muškog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu donijelo nam je susret između domaće Francuske i aktualnih svjetskih prvaka Njemačke. Poslije uzbudljivih 40 minuta, Francuzi su izborili drugo uzastopno finale slavivši sa 73:69.

Nijemci su spektakularno otvorili susret te su poslije samo dvije minute i 40 sekundi vodili s 12:2. Išli su, naravno, na pogon Franza Wagnera i Dennisa Schroedera koji su ubacili po pet poena uz po jednu tricu svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su se ubrzo spustili na -2, međutim kraj četvrtine ponovno pripada Njemačkoj koja ju završava s vodstvom od 25:18, a tricom Nicka Weiler-Babba na startu druge dionice ponovno odlaze na +10. U preostalih devet i pol minuta su Nijemci postigli samo pet poena pa je Francuska došla do izjednačenja od 33:33 što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Do prvog vodstva Francuzi stižu tricom Nicolasa Batuma na početku drugog dijela, a upravo su on sa šest poena i dvije asistencije te Guerschon Yabusele s devet poena u trećoj dionici povela Francusku do vodstva od 56:50 poslije 30 minuta košarke.

Tricom Franka Ntilikine, Francuska je pobjegla na +13 malo manje od sedam minuta prije kraja i činilo se kako više nema prostora za povratak za svjetske prvake. Ipak, Nijemci uspijevaju smanjiti zaostatak i primaknuti se na samo -2 dalekometnom tricom Franza Wagnera 38 sekundi prije kraja.

U idućem napadu Batum promašuje tricu iz kuta, a nakon što je Wagner uhvatio obrambeni skok, krilni centar Orlando Magica gubi ravnotežu i pada na parket te odlazi van terena s loptom u rukama pa Francuska dolazi do novog napada 12 sekundi prije kraja utakmice. Nijemci su odlučili napraviti brzi prekršaj na Victoru Wembanyami koji promašuje prvo, a pogađa drugo za 71:68.

Njemačkoj je za posljednji napad na susretu ostalo 11 sekundi, ali Francuzi također rade brzi prekršaj na Dennisu Schroederu koji kao i Wembanyama promašuje prvo, a pogađa drugo.

Utakmicu je presudio Isaia Cordinier koji je pogodio oba slobodna bacanja za 73:69 i kraj njemačkih nadanja.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano