Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuska upisala najveću pobjedu u povijesti kvalifikacija za EURO, Nizozemci osigurali plasman

Večeras su odigrane dvije utakmice iz skupine B u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Dok je u jednom susrezu Nizozemska osigurala plasman na EURO, u drugom je ispisan povijesni rezultat.

Nizozemci su na svom terenu dočekali Irsku te im je trebala pobjeda kako bi kolo prije kraja osigurali direktan plasman na EURO. Ekipa Ronalda Koemana je povela u 11. minuti pogotkom Wouta Weghorsta te je prvo poluvrijeme završilo 1:0 za Nizozemsku. U drugom poluvremenu Nizozemci nisu postigli pogodak za povećanje vodstva, ali Irska nije uputila niti jedan udarac u okvir gola pa su “Oranje” upisale tri boda i tako se plasirale na EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu je Francuska kao prva ekipa skupine dočekala Gibraltar koji je najgora ekipa u grupi. Francuzi su pobjedili svaku utakmicu u ovim kvalifikacijama te su večeras upisali najveću pobjedu u povijesti kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Francuzi su slavili 14:0, Kylian Mbappe je postigao hat-trick, dok su po dva pogotka postigli Olivier Giroud i Kingsley Coman. U strijelce su se također upisali: debitant Zaire-Emery, Jonathan Clauss, Adrien Rabiot, Marcus Thuram, Youssouf Fofana, Ousmane Dembele te stoper Gibraltara (James Santos) koji je postigao autogol.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano