Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuski san prekinut na Stade de Franceu, Farrell odveo Englesku u polufinale

Nakon šest polufinala na prvih sedam Svjetskih prvenstava, ragbijaši Francuske ni treći turnir za redom nisu stigli dalje od četvrtfinala, ispavši sinoć od Južnoafričke Republike, dok će Engleska biti jedini predstavnik sjeverne polutke u polufinalu.

U šesto ukupno, a drugo uzastopno polufinale Engleska se plasirala pobijedivši Fidži s 30:24. Čak 20 poena za Engleze, sve iz udaraca nogom, upisao je kapetan Owen Farrell, dok su po try dodali Manu Tuilagi i Joe Marchant. Ipak, to nije bila nimalo lagana utakmica za Englesku, budući da im je Fidži, koji je imao čak pet različitih igrača sa skupljenim bodovima, konstantno puhao za vratom. Ragbijaši ove pacifičke države izjednačili su na 24:24 točno deset minuta prije kraja susreta, ali potom dva kicka Farrella donijela su pobjedu Engleskoj. Flying Fijiansima je ovo bio treći nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i sva tri puta upisali su poraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafrička Republika prekinula je francuski san, svladavši domaćina turnira na Stade de Franceu s tijesnih 29:28. Poveli su Francuzi tryem Cyrila Baillea već nakon četiri minute igre, Springboksi okrenuli nakon 18 minuta na 12:7, a veoma efikasno prvo poluvrijeme završeno je pogotkom najefikasnijeg strijelca turnira Thomasa Ramosa za 22:19 Francuza, U drugi dio obje su momčadi ušle veoma opreznije te s puno više taktiziranja, a preokret Južnoafrikanaca počeo je u 67. minuti, kada je najprije položio Eben Etzebeth, s pretvaranjem Handrea Pollarda, da bi isti igrač samo dvije minute kasnije pogodio iz slobodnog udarca za 29:25, a novi pogodak Ramosa sedam minuta prije kraja bio je posljednji na susretu za konačnih 29:28.

Komentari

Povezano