Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuski velikan otkupio povremenog hrvatskog reprezentativca

Ljetni mercato sve je više uzeo maha pa je tako i povremeni hrvatski reprezentativac ostvario transfer. Prošlu sezonu je odigrao u Lyonu gdje su očito zadovoljni s predstavama Duje Ćalete-Cara te su ga odlučili otkupiti.

Francuski klub je iskoristio opciju otkupa te će Southamptonu platiti 3,6 milijuna eura fiksno, a Ćaleta-Car je potpisao trogodišnji ugovor. Engleski klub će kroz bonuse potencijalno zaraditi još 2,1 milijun eura, a ima i pravo na 15 posto od idućeg transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Lyona je turbulentna sezona u kojoj su na kraju završili na šestom mjestu i tako izborili Europa ligu. Ćaleta-Car je u tom pohodu upisao 24 prvenstvena nastupa, a u karijeri je pored ova dva kluba nastupao još za Šibenik, Red Bull Salzburg i Marseille.

Za Vatrene je do sada upisao 24 nastupa, bio je dio reprezentacije kada su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., dok se za aktualni Euro našao na pretpozivu izbornika Zlatka Dalića.

Podsjetimo, s njim u Lyonu se nalazi i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za kojeg se pričalo kako bi mogao napustiti klub. Njegova sudbina još uvijek nije poznata, a ugovor mu istječe u ljeto 2025. godine.

Komentari

Povezano