Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuskinje deklasirale Šveđanke i izborile finale SP-a

Nakon neviđenog trilera između Danske i Norveške, u kojem je Norveška izašla kao pobjednik i osigurala finale, drugo polufinale Svjetskog prvenstva u rukometu su igrale reprezentacije Švedske i Francuske. Francuskinje su bile veliki favorit te su u skladu s tim slavile s 37:28 (19:11) i tako si priskrbile kartu za novo finale.

Francuska je dominirala u prvim minutama utakmice i nakon tri minute imala je 3:0, a mogla je imati i više da lob Paulette Foppe nije otišao preko vrata. Prvo ime Francuske u tim trenucima bila je Laura Glauser koja je za četiri minute sakupila isto toliko obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri rezultatu od 5:1 za Francusku je švedski izbornik Tomas Axner pozvao minutu predaha jer u tim trenucima njegove djevojke nisu imale još nijedan gol iz igre. Ni nakon timeouta švedska igra nije pokazivala boljitak, dok je s druge strane raspucana Francuska pogađala većinu toga i u 13. minuti imala nestvarnih 10:2, a na vratima je Glauser imala fantastičan učinak od 75% obrana. Zbog takve igre Axner je morao ispucati i drugi timeout u kratkom roku koji ponovo nije pomogao.

U 18. minuti Francuska pogotkom Estelle Nze Minko prvi put diže svoju prednost na dvoznamenkastu razliku, 13:3. Švedska potom zabija četiri vezana gola i neznatno spušta Francusku prednost na 13:7. Šveđanke su proigrale malo bolje, no Francuska je znala da su njene suparnice još uvijek daleko od egala te da može kontrolirati utakmicu pa je na poluvremenu rezultat glasio 19:11 za Francusku.

U drugom poluvremenu Šveđanke su se pokušale vratiti u igru i serijom 4:1 dolaze na -5, no Francuska je i dalje neumoljiva i ne dopušta bilo kakvu neizvjesnost, te vrlo brzo bježi na 24:16.

Švedska nakon nekog vremena nije imala mirnoću ni sa sedam metara, te je do tada nepogrešiva Nathalie Hagman pri rezultatu 26:18 prvi put podlegla pritisku protiv Laure Glauser koja joj brani sedmerac i bilježi svoju 12 obranu.

Šveđanke nisu uspjevale ugroziti nadmoćnu Francusku, te se njena prednost u drugom poluvremenu uglavnom kretala od pet do osam pogodaka razlike.

Pogotkom Sarah Bouktit, Francuska odlazi na 33:23 i vodi sa dvoznamenkastom razlikom prvi put od 13:3. Zadnjih nekoliko minuta Francuska je igrala sa drugim sastavom i utakmica je završena rezultatom 37:28.

Francuska je tako osigurala svoje mjesto u finalu gdje će se u nedjelju sastati s Norveškom, dok će Švedska za brončanu medalju igrati sa Danskom.

Komentari

Povezano