Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuzi autogolom do prve pobjede na Euru

Drugi susret grupe D na Europskom prvenstvu u Njemačkoj odigrao se u Merkur Spiel-Areni između Austrije i Francuske. Izabranici Didiera Deschampsa su pobijedili rezultatom 1:0, u utakmici gdje se očekivala dominacija Francuza.

U 9. minuti stvorila se prva ozbiljnija šansa. Kylian Mbappé se uspio osloboditi te je pucao u donji lijevi kut, no njegov pokušaj je obranio Patrick Pentz. U 36. minuti pokušali su Austrijanci ozbiljnije. Cristoph Baumgartner se našao pred golmanom te je pucao točno u Mikea Maignana. U 38. minuti Francuzi su poveli. Mbappé je prodrio desnu stranu driblingom, a njegov ubačaj u vlastiti gol glavom poslao je Maximilian Wöber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Francuzi su napali opet u 55. minuti. Mbappé je odličnim driblingom ušao u kazneni prostor, a njegov udarac je prošao pored desne stative. Marcus Thuram je pokušao prevariti Pentza niskim udarcem po sredini gola u 68. minuti, no austrijski golman je bio spreman na udarac. Zadnjih pola sata utakmice je bilo bez ozbiljnijih šansi, uz puno prekršaja.

Sve u svemu, Austrija je pokazala više nego što se očekivalo, s obzirom da nisu među najuspješnijim europskim reprezentacijama. Iako su Francuzi imali više pokušaja, sreća je na kraju odlučila ovaj susret. Francuska je ovom pobjedom došla na drugo mjesto grupe D, iza Nizozemske.

Komentari

Povezano