Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuzi jedva svladali Japan, Aco poražen od Nijemaca

Nakon jako dobra dva košarkaška dvoboja koja smo mogli pratiti u ranijem terminu, ni ovaj večernji nije oskudijevao kvalitetnom košarkom, dramom te ponekim potezom za pamćenje.

Prava drama odvijala se u predvečernjem terminu u Lilleu, u susretu u kojem se domaćinu Francuskoj suprotstavio Japan. Obje momčadi imale su fantastičnu šutersku večer s ukupno ubačenom 31 tricom uz 42% preciznosti, a 172 centimetra visoki Yuki Kawamura bio je prava pošast za francusku obranu koja ga nikako nije uspijevala ukrotiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac napetosti gledali smo na kraju osnovnog dijela utakmice, a od Kawamurinog polaganja za 78:77 pet minuta prije kraja nismo vidjeli poena ni s jedne strane pune četiri minute, odnosno dok Josh Hawkinson nije Japance odveo na 80:77. Potom tricom uzvraća Evan Fournier, a slobodnim bacanjima Japanci odlaze na 84:80 samo 16 sekundi prije kraja susreta.

Međutim, uspjeli su to prokockati tako da im je Matthew Strazel najprije ubacio tricu uz dodatno slobodno bacanje za 84:84 i odveo utakmicu u produžetak, da bi potom potpuno izgubili napadačku stabilnost ostavši bez poena četiri i pol minute što su Francuzi iskoristili i odjurili do konačne pobjede od 94:90. Sjajni Kawamura susret je završio s 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, Rui Hachimura dodao je 24 poena, dok je pobjednike s 18 poena, 11 skokova i šest asistencija predvodio Victor Wembanyama.

Brazil s hrvatskim izbornikom Aleksandrom Petrovićem nije uspio doći do pobjede protiv Njemačke te će eventualni prolaz u četvrtfinale tražiti u posljednjem susretu protiv Japana. Stvari su po zlu za Brazil krenule od samog početka, kada nisu mogli ući u ritam s Nijemcima, ali do poluvremena su stigli čak i povesti, iako se u drugo poluvrijeme ušlo s rezultatom 40:40.

Međutim, kraća rotacija i malo veći umor kod brazilskih košarkaša došli su na naplatu u drugom dijelu, kada Njemačka na krilima Dennisa Schroedera odlazi do konačne pobjede 86:73. Upravo je Schroeder s 20 poena bio najbolji pojedinac susreta, a kod Brazil se s 18 istaknuo Yago Santos.

Komentari

Povezano