Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuzi na BMX-u učinili nešto što toj naciji nije uspjelo čak 100 godina

Rijetko se događa da na Olimpijskim igrama jedna zemlja osvoji sve tri medalje u nekoj disciplini, no upravo se to dogodilo večeras u utrci biciklista na BMX-u. Veliko slavlje domaćoj publici su priredili Francuzi koji su osvojili zlato, srebro i broncu.

U finalu utrke BMX-a najbrži je bio Joris Daudet s vremenom 31.422, samo 0.284 sekunde ispred srebrnog sunarodnjaka Sylvaina Andrea. Za kompletni “podium sweep” pobrinuo se Romain Mahieu koji je osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je ovo ljetno olimpijsko natjecanje u kojem su Francuzi osvojili sve tri medalje nakon točno 100 godina i Olimpijskih igara u Parizu 1924. kada su u preskakanju kozlića zlatni, srebrni i brončani redom bili Albert Seguin, Jean Gounot i Francois Gangloff.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine smo imali dva događaja u kojima su sve tri medalje otišle u istu zemlju – ženski brdski biciklizam (Švicarska) i utrka žena na 100 metara u atletici (Jamajka).

Što se tiče ženskog finala, zlatna je postala Australka Saya Sakakibira, srebrna Nizozemka Manon Veenstra, a brončana Švicarka Zoe Claessense.

Komentari

Povezano