Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Francuzi pobjedom otvorili drugo kolo SP-a u ragbiju

Susretom između Francuske i Urugvaja otvoreno je drugo kolo Svjetskog prvenstva u ragbiju, a ovaj susret skupine A donio nam je težu od očekivane pobjedu domaćina i jednog od favorita natjecanja.

Francuska je povela već u četvrtoj minuti nakon što je slobodan udarac s 44 metra udaljenosti realizirao Melvyn Jaminet, no samo tri minute kasnije je Nicolas Freitas polaganjem na lijevom krilu utišao prepuni stadion u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Francuza koji su u 12. minuti polaganjem Antoinea Hastoya i pretvaranjem Jamineta ponovno poveli, da bi ih potonji novim preciznim slobodnim udarcem doveo do vodstva od 13:5 u 16. minuti.

Francuzi su u 28. minuti na deset minuta ostali s igračem manje, budući da je zbog udarca laktom u glavu suparnika žuti karton zaradio Romain Taofifenua. Nekoliko minuta potom je zbog ometanja obrane Francuske poništeno polaganje Urugvajaca pa se s rezultatom 13:5 otišlo na odmor.

U desetoj minuti nastavka je Francuskoj poništeno jedno polaganje, a potom ih je u 54. minuti polaganjem šokirao Baltazar Amaya, dok je Felipe Etcheverry konverzirao za 13:12. Međutim, tek što su krenuli s centra, Francuzi su iskoristili jednu veliku pogrešku upravo Etcheverrya te položili preko Peata Mouvake, da bi Jaminet to pretvorio u 20:12.

Pitanje pobjednika je riješeno u 73. minuti kada je jedan od najvećih francuskih talenata, 20-godišnji Louis Bielle-Biarrey položio, a Jaminet ponovno konvertirao za konačnih 27:12.

Komentari

Povezano