Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Franko Andrijašević i Jean-Evrard Kouassi teško poraženi od japanskog drugoligaša

Dobro znate da je naša pozornost, osim na europska klupska kontinentalna natjecanja, usmjerena i na događanja na ostalim kontinentima, pa tako i AFC Champions League, tj. Azijsku ligu prvaka.

A tamo se danas dogodio neuobičajen slučaj, u kojem je Ventforet Kofu s visokih 4:1 nadjačao kineski Zhejiang kapetana Franka Andrijaševića i bivšeg Hajdukovca Jeana-Evrarda Kouassija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda vam ta vijest ne bi značila ništa, kad ne biste znali da je Venforet Kofu zapravo japanski drugoligaš koji u J1 ligi, najjačem razredu japanskog nogometa, nije bio od 2017. godine, a nastup u Azijskog ligi prvaka zaslužio je osvajanjem japanskog Emperor’s kupa prošle sezone i ide mu jako dobro, jer trenutno drži prvo mjesto ljestvice ispred puno jačih australskog Melbourne Cityja našeg Marina Jakoliša, tajlandskog Burirama i kineskog Zheijanga.

Standings provided by Sofascore

Najpoznatije ime u sastavu Japanaca je 39-godišnji Nigerijac Peter Utaka, brat nešto starijeg Johna Utake koji je u razdoblju od 2002. do 2012. tresao mreže u Lensu, Rennesu, Portsmouthu, Montpellieru i nigerijskoj reprezentaciji. Zanimljivo, Peter Utaka bio je kao 15-godišnjak dio omladinske škole Dinama, no zadržao se samo godinu dana prije odlaska u Belgiju gdje je dobio priliku zaigrati u seniorskom rangu, a posljednje desetljeće je svojevrsna legenda japanskog nogometa iz kojeg se i dalje ne da u mirovinu.

Da vijest bude još zanimljivija, pobrinula se birokracija. Naime, Ventforet Kofuov stadion ne udovoljava propisima Azijske lige prvaka, pa svoje domaće utakmice igra na Nacionalnom stadionu u Tokyju, kojeg su navijači drugih klubova diljem Japana ispunili i pružili podršku nogometašima drugog kluba.

Samo u Japanu…

Komentari

Povezano