Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Freiburg slavio kod Bayerna prvi puta u povijesti

U drugoj utakmici 1/4 finala njemačkog DFB kupa na Allianz Areni snage su odmjerili Bayern i Freiburg, a na kraju su se protivno svim najavama radovali – gosti! Zanimljivo, to je ujedno i prva pobjeda Freiburga u gostima kod Bayerna u povijesti. Općenito, Freiburg je u povijesti prije ove utakmice tek 4 puta pobijedio Bayern, a posljednji puta još u sezoni 2014./2015. U prethodna 23 gostovanja u Münchenu, Freiburg je tek 3 puta uspio ostati neporažen i upisao 20 poraza.

Bayern je poveo već u 19. minuti novim pogotkom Upamecana i činilo se kako stvari idu predviđenim tokom za novog trenera Thomasa Tuchela, no Freiburg je već tokom ove sezone pokazao da ih se ne smije otpisivati. Usprkos većem posjedu i dominaciji u igri domaćina, u 27. minuti je Nicolas Höfler, 33-godišnji talisman i vodonoša u ekipi gostiju, potegnuo s otprilike 25 metara i sjajno pogodio za izjednačenje, a neriješenim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Nije se situacija previše statistički i oku vidljivo mijenjala ni u drugom poluvremenu. Bavarci su napadali, kružili oko šesnaesterca Freiburga, no nisu uspjevali pronaći prostor za udarac niti stvaranje prilika bez obzira na beskonačan broj dodavanja, driblinga i pokušaja za svladavanje vratara Flekkena.

I tada, kad su svi na stadionu očekivali produžetke, dogodio se novi šok za nervozne domaćine koji nisu uspjevali slomiti otpor žilavih gostiju. Jamal Musiala je u 3. minuti kaznene nadoknade u svojem kaznenom prostoru igrao rukom, a sudac Harm Osmers nije imao izbora nego li pokazati na bijelu točku, velikim protestima Bayernovih igrača usprkos. U igri kod Freiburga više nije bilo uobičajenog izvođača prekida Vincenza Grifa, pa je odgovornost preuzeo napadač Lucas Höler i postigao svoj tek 4. zgoditak sezone, no ključan za veliko slavlje Brazilaca iz Schwarzwalda i muk na Allianz Areni, barem što se tiče domaćih navijača.



Ironični Bayernovi navijači već su krenuli s komentarima #tuchelout po društvenim mrežama, no smatramo da bi to bilo previše čak i za upravu Bavaraca. Što se tiče Freiburga, ušli su u svoje drugo uzastopno polufinale DFB kupa, s nadom da i ove sezone mogu ući u finale i nadmašiti prošlu sezonu u kojoj su izgubili u finalu od RB Leipziga.

Komentari

Povezano