Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Füchse Berlin lakše od očekivanog do naslova prvaka Europske lige u rukometu

U finalu rukometne Europske lige sastali su se njemački Füchse Berlin i španjolski Granollers. Obje ekipe su do sada osvojile 2 trofeja u ovome natjecanju. Berlinu je ovo šesto finale u posljednjih 8 godina. Utakmica je otvorena s malim brojem pogodaka i u prvih 10 minuta obje ekipe su postigle svega 3 gola. Wiede je svojim prvim pogotkom u 20. minuti odveo Berlin na 3 pogotka prednosti. Kontrolirao je Füchse prvi dio susreta te je na predah otišao s 4 gola prednosti.

Füchse Berlin je furiozno ušao u 2.poluvrijeme te je serijom 4:1 u 35. minuti stvorio prednost od 7 pogodaka. Tijekom drugog poluvremena Berlin je održavao prednost te velikih uzbuđenja nije bilo. Berlin je opravdao status favorita, a Granollers je napravio sjajan rezultat u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod osvajača najefikasniji igrač u finalu je bio Lasse Andersson s 8 golova, dok je kod španjolske ekipe se istaknuo Antonio Garica Robledo sa 7 pogodaka.

Što se tiče utakmice za 3.mjesto, susreli su se francuski Montpellier i njemački Göppingen. Njemačka ekipa je bila favorit u polufinalu, no španjolski Granollers je priredio još jedno iznenađenje ove sezone i zasluženo osigurao finale. Uvodnih 10 minuta je bila izjednačena utakmica.

Prva značajna prednost koju smo vidjeli na utakmici je bila u 12. minuti kada je trener Göppingena pozvao time out pri rezultatu 9:5 za francusku momčad. Göppingen se uspio vratiti do kraja prvog poluvremena te je na odmor otišao s golom zaostatka. Obrane nisu bile na razini s obje strane što dokazuje rezultat 17:16 u korist Montpelliera.

Prvo vodstvo njemačke ekipe na ovoj utakmici smo vidjeli u 37. minuti pogotkom Schmidta u situaciji s igračem više. Krešimir Kozina je u periodu od 50. do 55. minute postigao 2 pogotka te iznudio sedmerac i pomogao svojoj momčadi da u zadnjih 5 minuta ima pozitivan rezultat. Sve dileme o pobjedniku ovog susreta je uklonio Jaka Malus svojim pogotkom za 31:28 u korist njemačke ekipe 2 minute prije kraja susreta.

Sjajan na golu Göppingena je bio hrvatski reprezentativac Marin Šego koji je u posljednjih 20 minuta skupio 9 obrana. Vrijedi još izdvojiti i Josipa Šarca koji je postigao 5 pogodaka te Krešimira Kozinu koji je nadodao 3. Kod Montpelliera je hrvatski reprezentativac Veron Načinović postigao 1 pogodak.

Komentari

Povezano