Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fulham izjednačio rekord star 62 godine, Everton svladao Chelsea i pobjegao od zone ispadanja

U sklopu 16. kola engleske Premier lige smo imali dva zanimljiva dvoboja od 15 sati. Gledajući strogo onu nogometnu stranu Everton i Chelsea bi dobili epitet derbija sredine tablice, no uzevši u obzir oduzimanje bodova plavom dijelu Liverpoola, Toffeesi su trenutno u borbi za opstanak. Zanimljivo, maknemo li oduzete bodove Evertonu, zauzeli bi deveto mjesto ispred Chelsea s jednim bodom više od Plavaca.

Everton je slavio rezultatom 2:0, a prvi na utakmici postigao je Abdoulaye Doucouré koji je najviše profitirao otkada je preuzeo klupu Sean Dyhce. Naime, od Dycheove prve utakmice kao menadžera Evertona u veljači, ima više golova iz igre (bez penala) u Premier ligi od bilo kojeg drugog veznjaka – 11 golova. Drugi i posljednji gol je zabio Lewis Dobbin u 92. minuti za potvrdu pobjede. Dobbinu je ovo ujedno prvijenac u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane je Fulham ugostio West Ham, a obje momčadi se nalaze u vrlo dobrom momentu. Čekičari uoči ove utakmice nisu znali za poraz nešto više od mjesec dana, a domaćini su na krilima visoke pobjede u prošlom kolu protiv Nottingham Foresta bili u dobrom raspoloženju uoči današnje utakmice.

U istom raspoloženju odlaze svojim domovima s obzirom na novu pobjedu rezultatom rezultatom 5:0. Štoviše, novom sjajnom utakmicom su izjednačili rekord star čak 62 godine. Strijelci u visokoj pobjedi su bili Raúl Jiménez, Willian, Tosin Adarabioyo, Harry Wilson i Carlos Vinicius.

Naime, posljednji put kada su zabili minimalno tri gola na četiri uzastopne utakmice u najvišem rangu engleskog nogometa datira još od listopada 1961. godine. Podsjetimo, ovo su posljednje četiri utakmice Fulhama:

  • vs Nottingham Forest 5:0 pobjeda
  • vs Liverpool 4:3 poraz
  • vs Wolves 3:2 pobjeda
  • vs West Ham 5:0 pobjeda

U sezoni 1961/62 su u sljedećim utakmicama imali sličan učinak:

  • vs Bolton Wandereres 3:2 pobjeda
  • vs Ipswich Town 4:2 pobjeda
  • vs Burnley 5:3 poraz
  • vs Aston Villa 3:1 pobjeda
Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano