Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Fulham slavio protiv Leedsa koji nastavlja borbu za ostanak

U 32. kolu engleske Premier Lige na Craven Cottageu Fulham je slavio protiv Leedsa rezultatom 2:1. Fulham je stigao do treće pobjede na domaćem terenu u zadnjih šest susreta te dodatno učvrstio svoju poziciju u sredini tablice. S druge strane, Leeds je nastavio loš niz na gostovanjima ove sezone te napravio još jedan korak prema potencijalnom ispadanju iz Premier lige.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše uzbuđenja. Fulham je bolje otvorio susret te su kroz početnih desetak minuta pritisnuli Leeds, no bez prave prilike. Nakon početnog pritiska domaćina, Leeds je došao sebi te su u 16. minuti zaprijetili iz slobodnog udarca. João Palhinha napravio je prekršaj nad Summervilleom na rubu kaznenog prostora. Slobodan udarac izveo je Roca, ali vratar domaćih Leno je uspješno savladao njegov pokušaj. Nakon toga, stoper Fulhama Tosin Adarabioyo se istaknuo s dvije vrlo dobre reakcije, prvo je u 23. minuti zaustavio opasan ubačaj Summervillea, a nekoliko trenutaka kasnije zaustavio opasnu kontru Leedsa preko Aaronsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena još je Andreas Pereira pokušao izravno iz udarca iz kuta u 43. minuti, no spreman je na to bio vratar gostiju Illan Meslier. Poprilično siromašan prvi dio u kojem se većina igre odvijala u sredini terena gdje su i jedni i drugi dosta griješili i u kojem nismo vidjeli previše uzbuđenja.

Drugi dio ponudio nam je puno više te smo vidjeli čak tri pogotka. U 58. minuti Fulham dolazi do vodstva. Meslier nije najbolje reagirao nakon ubačaja s lijeve strane, a Harry Wilson se dobro snašao i efektno iz voleja zabio pod gredu.

U 64. minuti Pereira je odlično pokušao iz slobodnog udaraca te pogodio okvir vrata, a Meslier je samo pogledom ispratio taj udarac. Fulham je izgledao kao bolja ekipa od početka drugog poluvremena pa su 72. minuti udvostručili prednost. Pereira je postigao pogodak za 2:0 nakon što je Meslier loše reagirao na ubačaj Robinsona.

Gosti u 79. minuti smanjuju na 2:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje se snašao Patrick Bamford koji je poslao loptu u mrežu uz pomoć Palhinhe. Do kraja susreta još je u 83. minuti Willian odlično izveo slobodan udarac. Brazilac je prebacio živi zid, a Meslier se iskupio za loše reakcije kod golova i obranio njegov pokušaj.

Fulham je ovom pobjedom dodatno učvrstio svoje mjesto u sredini tablice gdje zauzimaju 9. mjesto s 45 bodova uz mogućnost da se čak i priključe borbi za mjesta koja vode u europska natjecanja.

Leedsu je ovaj susret puno više značio u kontekstu borbe za ostanak. Sada zauzimaju 16. mjesto s 29 bodova i samo su dva boda iznad zone ispadanja. S tim da 17. Everton i 18. Nottingham Forest imaju utakmicu manje te ih već od 16 sati imaju priliku prestići.

Komentari

Povezano