Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Futsal Dinamo drugi finalist Superkupa

Sezona hrvatskog futsala otvorena je Superkupom, a nakon što je par sati ranije Olmissum stigao do tijesne pobjede protiv Squarea, odigrana je i druga utakmica polufinala između Futsal Dinama i Stanoinvest Futsal Pule u Sutinskim Vrelima. Repriza prošlogodišnjeg polufinala Supersport HMNL-a otišla je na stranu aktualnih prvaka koji su na domaćem terenu slavili 3:2.

Obje ekipe su krenule očekivano ofenzivno u susret što je urodilo sa nekoliko izglednih prilika na svakoj strani, a posebno izdvajmo onu Matea Mužara u trećoj minuti koji je spretno došao do lopte u protivničkom kaznenom prostoru i uputio udarac kojeg je Niko Vukmir u zadnji čas blokirao te na drugoj strani udarac Stefana Galešića kojeg je Ante Piplica pročitao na prvoj vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fustal Dinamo je bio taj koji probio led po pitanju pogodak nakon niza prilika. Tihomir Novak je izveo korner u sedmoj minuti i pronašao usamljenog Mateja Horvata pred golom koji je glavom pospremio loptu u mrežu prednost Plavih.

Samo dvije minute kasnije Dinamo vodi 2:0, a strijelac je ovoga puta Filip Novak koji precizno završio konuru koje je započeo Mužar.

U 11. minuti je Futsal Dinamo imao dvije sjajne prilike dodatno povečati svoju prednost, prvo preko Kristiana Čekola te potom preko Luke Pasaričeka, ali oba jako dobra udarca je vrnuskim obranama zaustavio Kelwin Alexander Schmitt.

Što nije mogao u 11., uspio je u 12. minuti Pasariček. Vratar Kelwin izašao je do centra s loptom u nogama, ali nije bio oprezan te mu je Nikola Gudasić oduzeo loptu koju je zatim Pasariček pospremio u prazan gol.

Pula je bila sve samo ne bezopasna, ali su teže dolazili do golova zahvaljujući Piplici. Vratar Dinama imao je nekoliko nevjerojatnih obrana u kojima je zaustavio pokušaje Daniela Moravca, Stevea Bendalia i Daniela Moravca i održao visoku prednost svoje momčadi, ali ipak nije ni on svemoguć.

Pred sami kraj poluvremena Futsal Pula je smanjila zaostatak nakon što je Manolo Bilić fenomenalno proigrao Mataju koji je u svom stilu prebacio Piplicu i dao nadu svojoj ekipi odlazeći na predah.

U nastavku priliku vidimo od strane Dinama nakon što su Mihovil Prgomet i Luka Čop odigrali brzu kombinaciju iz kornera čiji je plod udarac Čopa malo pored gola.

Koju minut kasnije Futsal Pula odgovara pokušajem Antonia Siljana koji je silovitim udarcem zatresao vratnicu.

Uslijedio je nakon toga škrtiji period po pitanju prilika čemu je najviše doprinio problem gostiju sa akumuliranim prekršajima jer su došli do brojke od pet sa više od deset minuta do kraja.

Tek u 33. minuti vidjeli smo napad vrijedan spominjanja kada je Kelwin sa dvije uzastopne obrane zaustavio pokušaje Antonia Konsua i Prgometa i ostavio svoju ekipu na životu.

Odmah nakon toga situacija dodatno zakuhtala novim pogotkom Futsal Pule. Tihomir Novak posalo je lošu loptu u prazno, a Manolo Bilić ju je presjekao te preciznim i odmjerenim udarcem pogodio za minus jedan.

Tri minute prije kraja susreta gosti su odigrali efikasno pravu futsal akciju u kojoj je Bendali došao u izglednu priliku pred portivničkim golom, ali trenutak dekoncetracije rezultirao je nepreciznim udarcem pored gola.

U zadnje dvije minute susreta očekivano smo vidjeli igru Futsal Pule sa golmanom igračem, ali unatoč nekoliko solidnih prilika promjena u rezultatu nije bilo te je Futsal Dinamo slavio i prošao u finale.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je sutra od 16:30 između Squarea i Stanoinvest Futsal Pule, a u finalu koje je počinje u 19:00 sati sastat će se Olmissum i Futsal Dinamo. Obje utakmice se igraju u KC Dražen Petrović.

Komentari

Povezano