Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Futsal Dinamo po prvi put u povijesti postao prvak Hrvatske

Malonogometaši Futsal Dinama su u četvrtoj utakmici finala 1. HMNL u krcatom Draženovom domu svladali omiški Olmissum s 3:1 te su tako postali prvaci Hrvatske s identičnim omjerom (3-1) u finalnoj seriji. Prva je to titula prvaka za zagrebačku momčad u povijesti.

Prvu ozbiljniju prijetnju su u 6. minuti imali Omišani kada snažni udarac Marka Kuraje iz slobodnog udarca brani Piplica, a na odbijancu je bio usamljen Nikola Pavić, no i njegov udarac brani vratar Futsal Dinama. Već u sljedećoj minuti Zagrepčani dolaze do najbolje prilike prve polovice prvog poluvremena. Kristijan Postružin je povukao kontranapad i uputio udarac s lijeve strane koji pogađa stativu, a na odbijancu se nije najbolje snašao Mužar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti su malonogometaši Futsal Dinama izborili indirektan udarac, ali novom odličnom intervencijom, Nikola Čizmić brani Postružinov udarac pa domaći dolaze do kornera. Upravo nakon tog kornera je Zonjić navukao dvojicu Omišana na sebe, dok je Novak kratko dodao za Postružina koji ostaje usamljen i matira Čizmića za vodstvo od 1-0.

Tridesetak sekundi kasnije je Antonio Sekulić presjekao jedno dodavanje čime je došao do zlatne prilike za poravnanje, ali iz izgledne situacije pogađa vratnicu.

Znate kako kažu – kad ne zabiješ, onda primiš. Futsal Dinamo je u 15. minuti poveo s 2-0 nakon spektakularnog pogotka Luke Perića iz voleja nakon kornera. Bila je to majstorija kojoj se mora zapljeskati.

U preostalih pet minuta prvog dijela nismo gledali veća uzbuđenja pa se na predah otišlo s vodstvom domaćih od 2-0. Dinamovci su bilo mnogo bolja i opasnija momčad u prvih 20 minuta stoga je njihova prednost bila itekako zaslužena.

Gosti su pritisnuli na početku drugog poluvremena. Pokušavali su redom Stjepan Perišić, Nikola Pavić i Antonio Sekulić, no ništa nije završilo u mreži domaćeg vratara Piplice. Možemo reći da se ključan trenutak utakmice dogodio u 26. minuti. Na jednu “ničiju loptu” je vratar gostiju Nikola Čizmić stigao prije Dekanića, napucao ju je u njega, a ona odlazi tik pokraj vratnice. U tom trenutku, sudac vadi crveni karton i pokazuje ga Čizmiću zbog navodnog namjernog kontakta s Dekanićem kojim ga je zaustavio u pokušaju prolaska.

Ostali su tako Omišani s igračem manje na dvije minute, a Josip Bilandžić je zamijenio Čizmića na golu. Bilandžić je kapitulirao točno u 28. minuti kada mu Tihomir Novak gura loptu kroz noge i dovodi domaće do velike prednosti od 3-0.

Bilandžić je osam minuta prije kraja obranio deseterac Novaku pa je još uvijek tinjala nada u preokret gostujućih malonogometaša koji su preuzeli maksimalni rizik te su odlučili igrati s golmanom-igračem. To im se isplatilo samo 4 i pol minute prije kraja susreta kada Marko Kuraja s druge vratnice zabija na asistenciju Sekulića i tako smanjuje na 3-1.

Do kraja je još Josip Jurlina imao dva pokušaja za smanjenje vodstva domaćih, no oni su bili bezuspješni pa su tako Zagrepčani došli do pobjede od 3-1 te su identičnim rezultatom u finalnoj seriji postali prvaci Hrvatske.

Povratak je ovo titule prvaka Hrvatske u Zagreb nakon 2017. godine kada su, po sedmi put u povijesti, prvaci postali malonogometaši Nacionala.

Komentari

Povezano