Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Futsal Dinamo pobjedom u paklu Cibone stigao nadomak naslova

Teško je riječima opisati ono što smo imali prilike vidjeti u Košarkaškom centru Dražen Petrović, gdje su se u trećoj utakmici finalne serije susreli Futsal Dinamo i Olmissum. Nakon uvodne dvije utakmice odigrane u Omišu, u kojoj su obje ekipe upisale po jednu pobjedu, serija se preselila u Zagreb.

Zbog nevjerojatne potražnje za ulaznicama, Futsal Dinamo odlučio je ovu utakmicu preseliti iz male dvorane Doma sportova u veću dvoranu – i nije požalio. Grlovi i dlanovi navijača uz pomoć i ponekog igrača “velikog nogometa”, njih 5.000 su tokom gotovo 2 sata udarali ritam igri trenera Matije Đulvata. Svakom minutom i novim pogotkom igrača Dinama, atmosfera je doslovce rasla milibar po milibar, dovevši vlagu i temperaturu u dvorani na rub izdržljivosti, zbog čega je većina gledatelja kraj susreta dočekala razodjevena, a brisači parketa su radili prekovremeno. Komentatorski timovi su se borili vidjeti događanja na terenu, a suci da ih igrači na parketu uopće i čuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvim uvjetima, Dinamo je već u 2. minuti dišao do vodstva preko Čekola. U 19. minuti, Čekol zabija i svoj drugi pogodak, a nažalost, nekoliko je čaša piva završilo na parketu zbog čega smo ponovno gledali čišćenje parketa i kraći prekid utakmice.

Na početku drugog poluvremena Tihomir Novak zabija za 3:0, a ošamućeni Omišani samo minutu kasnije uspjevaju smanjiti prednost preko Kusture za 3:1. U trenutku kad su gosti uspostavili kontrolu, Dinamo kažnjava izlijetanje vratara i preko Novaka zabija za 4:1. U sljedećem napadu Hrstić zbog oštrog prekršaja na Novaku zarađuje crveni karton, a trener Omišana odlučuje se na igru s golmanom-igračem, što kažnjava Čekol za svoj hat-trick i 5:1.

Za potpuni potop Omišana pobrinuo se Filip Novak koji je u 35. minuti zabio za 6:1, a Omišani su tek 3 minute prije kraja uspjeli zabiti utješni gol iz slobodnog udarca za konačnih 6:2.

Četvrta utakmica finalne serije igra se u ponedjeljak navečer, a za očekivati je sličnu atmosferu i uvjete te Dinamo koji će pokušati stići do prvog naslova prvaka u 11-godišnjoj povijesti kluba. Hoće li se Omišani uspjeti oporaviti u iduća 3 dana?

Komentari

Povezano