Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Futsal Dinamo prosuo pobjedu u posljednjim sekundama

Glavnu rundu Lige prvaka aktualni hrvatski prvak Futsal Dinamo zaključio je utakmicom protiv rumunjskog prvaka United Galatia. Dva sjajna pogotka i veliki napor u obrani doveli su Futsal Dinamo na prag pobjede, ali bez nje su ostali u zadnjoj stotinki susreta koji je završio 2:2.

Uvodnih pet minuta prošlo je bez većih uzbuđenja, a onda je na samom isteku pete je Dinamo stigao u prednost. Ante Piplica poslao je dugu loptu na Patrika Pasaričeka koji se fino zagradio i iz okreta, uz pomoć vratnice, pogodio za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je držao stvari pod kontrolom, ali šanse za nove pogotke su bile oskudne. Nakon zgoditka za 0:1 prva iduća prilika vrijedna spomena bila je u 13. minuti kada je Filip Novak prizemnim udarcem s distance natjerao Victora Lopesa Gonzalesa na intervenciju.

Deset minuta nakon prvog, stigao je i drugi pogodak. Luka Čop primio je loptu daleko od gola, ali to ga nije spriječilo da se odluči na udarac koji je bio laserski precizan i završio je u maloj mreži za 0:2.

United Galati poluvrijeme zaključio sa samo dvije prave prilike, a obje su se dogodile u zadnoj minuti prve dionice susreta. 

Prvo je Iulian Cojocaru naletio na povratnu loptu na svega par metara od kola, a njegov siloviti udarac je praktički sa crte očistio Tihomir Novak. Druga prilika je bila ona Andréa Sassea nekoliko trenutaka kasnije kad je prošao po desnoj strani i uputio udarac kojeg je Piplica obranio.

United Galati je u tom ritmu nastavio u drugom dijelu preko istog dvojca. Prvo je Cojocaru pokušao snažnim udarcem kojeg je dobrim refleksima Piplica zaustavio, ali nije to mogao minutu kasnije kada je Andre Sasse ušao u prostor i zavukao loptu ispod ruke Dinamovog vratara za 1:2.

Uslijedio je period u kojem su Rumunji bez prestanka napadali golmanom igračem i vršili veliki pritisak na obranu Dinama koja se teško nosila s time, ali zahvaljujući Piplici sačuvali su svoju prednost.

Najbolja prilika za Galati je bila u 34. minuti kada je Andre Sasse uputio nezgodan udarac koji se odbio od bloka, a Piplica ga je sjajnom obranom skrenuo u vratnicu. Činilo se kako je Dinamo osigurao svoj put u Elitnu rundu, ali u posljednjoj sekundi susreta Cojocaru je naletio na odbijenu loptu nakon kornera i zabio za konačnih 2:2.

Nada za prolazak dalje još uvijek postoji, a o tome će odlučiti večerašnji susret Palme Futsala i Doboveca koji počinje u 19:00 sati.

Ždrijeb Elitne runde na rasporedu je u četvrtak u 12:00 sati po lokalnom vremenu te će tada, u slučaju prolaska, Futsal Dinamo i gotovo sigurno Olmissum saznati svoje protivnike i grad u kojem će igrati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano