Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Futsal Dinamo ušao u finale 1. HMNL te osigurao plasman u Ligu Prvaka

„Dvojka“ Doma sportova je u petak predvečer bila središte sportskih događanja u Hrvatskoj. Igrala se druga polufinalna utakmica 1. HMNL između Futsal Dinama i Novog Vremena iz Makarske. Prvu utakmicu polufinala je pobijedio Futsal Dinamo rezultatom 2:1 te su „modri“ imali priliku pred svojom publikom uči u povijesno finale koje bi im osiguralo plasman u Ligu Prvaka za iduću sezonu. Bad Blue Boysi su ispunili dvoranu te kreirali nevjerojatnu atmosferu koja se rijetko viđa u hrvatskim dvoranama.

Gosti su prvi došli do vodstva već u četvrtoj minuti. Rafael Lima je presjekao loptu na sredini terena, sjurio se prema golu te uputio udarac koji je vratar obranio. Na odbijenu loptu je naletio Josip Juretić te bivši igrač Universitasa zabija za 0:1. Dinamo je nakon gola imao veći posjed te su domaći pokušali doći do izjednačujućeg pogotka. U 12. minuti je Perić proigrao Novaka koji se lijepo namjestio na udarac, ali njegov pokušaj odlično brani Filip Bašković. U 14. minuti su gosti došli do novog pogotka. Jefferson je po desnoj strani „biciklom“ prošao svog čuvara te desnom nogom zabija pod prečku za 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Futsal Dinama je odmah zvao minutu odmora nakon koje Dinamo uraganski završava prvo poluvrijeme. U 17. minuti Danijel Dekanić zabija iz neposredne blizine nakon oštrog ubačaja iz auta za 1:2. Minutu kasnije, Dinamo dolazi do izjednačenja. Luka Perić je primio loptu leđima okrenut golu na rubu kaznenog prostora. Igrač Dinama se okrenuo i lijepo pogodio za 2:2 što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Na početku drugog poluvremena, Dinamo u potpunosti preokreće utakmicu. Igrala se 23. minuta, Zonjić je pokušao primiti jednu dugu loptu ispred gola Novog Vremena. Zonjiću je lopta malo pobjegla te je na nju naletio Filip Novak koji je zabio za 3:2 i potpunu ludnicu na tribinama. U 29. minuti je Dinamo mogao povećati vodstvo, ali dvostruku šansu Zonjića brani Bašković. Novo Vrijeme je posljednjih 10 minuta susreta napadalo te je posljednje tri minute igralo s golman-igračem. Dinamo se odlično branio te su domaćini na kraju slavili s 3:2 za eksploziju oduševljenja u dvorani.

Ovo je treći put u povijesti da je Dinamo pobijedio Novo Vrijeme na svom terenu. Vrijedi istaknuti da je utakmica imala i humanitarnu akciju „Svi za Mašu“. Naime, na svim susretima 1. HMNL će se kroz ovaj tjedan skupljati prihodi za Mašu Bulatović. Ako želite pripomoći ovoj hvale vrijednoj akciji, na slici ispod imate podatke o uplati:

Komentari

Povezano