Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Galešić golom i asistencijom donio Rijeci pobjedu protiv Varaždina

U sklopu 25. kola SuperSport HNL-a je Rijeka pred punom Rujevicom ugostila Varaždin tražeći povratak na pobjednički kolosijek u ligi s obzirom na to da su u prethodnom kolu protiv Dinama na Maksimiru bili poraženi s minimalnih 1:0. S druge strane je Varaždin na Rujevicu došao u lošem raspoloženju jer prije nekoliko dana su na Poljudu od Hajduka bili teško poraženi s visokih 5:0.

Rijeka je nešto bolje krenula u susret, no nije uspjela stvoriti neku konkretniju šansu, a na prvo veće uzbuđenje smo čekali sve do 16. minute kada je Varaždin mogao doći do vodstva nakon gužve iz kornera. Lopta se odbijala nakon ubačaja, lopta je došla do Marka Dabre koji nije uspio uputiti loptu u okvir gola Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. minuti je Dabro pobjegao obrani Rijeke i prebacio vratara Nediljka Labrovića za šok na tribinama Rujevice, no gol je bio poništen zbog zaleđa nakon VAR intervencije. Prvu ozbiljniju šansu je Rijeka imala u 33. minuti, Marco Pašalić je ubacio iz slobodnjaka, a Stjepan Radeljić je glavom pucao preko gola. Radeljić je odmah nakon te akcije morao izaći iz igre zbog ozljede, a umjesto njega je ušao Matej Mitrović.

Do kraja prvog dijela susreta je jedino uzbuđenje bilo nova VAR provjera. Ovoga puta je riječ bila o duelu Laminea Baa i Veldina Hodže u kaznenom prostoru gostiju, no nakon što je glavni sudac susreta Ante Čulina otišao pogledati situaciju, nije se odlučio dosuditi najstrožu kaznu u korist Rijeke, stoga se na predah otišlo bez golova.

Strateg Rijeke Željko Sopić se odmah na startu drugog poluvremena odlučio na izmjene. U igru su ušli Jorge Obregon i Bruno Goda umjesto Dejana Petroviča i Brune Bogojevića. To je značilo promjenu formacije iz 4-2-3-1 u 4-4-2. S druge strane je također trener gostiju Nikola Šafarić posegnuo za zamjenama pa su u igru ušli Tomislav Gudelj i Luka Škaričić umjesto kartoniranih Dabre i Antonija Boršića.

U uvodnih 15 minuta drugog poluvremena nismo vidjeli nijednu šansu na obje strane te se igrao čvrst nogomet. Rijeka je nakon toga podigla razinu igre te su prvi puta zaprijetili preko Obregona u 66. minuti koji je atraktivno škaricama pokušao zabiti, no njegov pokušaj je završio pored gola.

U 70. minuti je Varaždin uputio svoj prvi udarac na utakmici, a ono je djelo Michelea Šege koji je nakon kontre Varaždina pucao iz dosta teške situacije s lijeve strane te je njegov pokušaj završio sa suprotne strane mreže. Samo pet minuta kasnije se opet Šego našao u šansi, međutim slabo je zahvatio loptu pa Labrović nije imao velikih problema.

Rijeka je u 79. minuti uspjela slomiti čvrsti otpor Varaždinaca nakon kornera. Pašalić je s desne strane ubacio na suprotnu stranu, Hodža je bio najviši te je poslao loptu glavom u gužvu, a najspretniji je bio Niko Galešić koji je zabio za vodstvo Rijeke 1:0.

“Točku na i” susretu je postavio Mitrović nakon još jednog prekida. S lijeve strane je ubacio Pašalić, glavom je prebacio loptu Galašić, a Mitrović je pospremio u mrežu za 2:0 i potvrdu pobjede Rijeke.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano