Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Galešić spektakularnim golom donio pobjedu Rijeci

Pretposljednju utakmicu devetog kola SuperSport HNL-a odigrali su Slaven Belupo i Rijeka na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici. Bio je to susret u kojem je Slaven itekako imao svojih prilika, no na kraju je spektakularan solo prodor i pogodak Nike Galešića u 39. minuti donio sva tri boda Rijeci.

Momčad s Kvarnera tako se popela na drugo mjesto tablice sa 16 osvojenih bodova, a ovo im je druga pobjeda u nizu nakon što su u prošlom kolu svladali Osijek. Slaven pak za pobjedu u prvenstvu ne zna još od 5. kolovoza i slavlja protiv Rudeša, a od tada su upisali dva remija i čak četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven je tijekom tjedna svladao Moslavinu u Kupu te tako, barem nakratko, prekinuo negativan niz od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu. Trener Roy Ferenčina za ovu utakmicu nije imao na raspolaganju standardnog braniča Vinka Međimoreca, a vezni red predvodili su donedavni članovi Rijeke Ivan Lepinjica i Adrian Liber. S druge strane trener Željko Sopić je na teren poslao identičan sastav kao u prošlom kolu pa je tako preporođeni Marko Pjaca ponovno zauzeo svoje mjesto na lijevom krilu dok su u veznom redu opet zaigrali Niko Janković i Toni Fruk u tandemu.

Rijeka je od početka susreta uspostavila inicijativu kroz posjed lopte, ali ipak je prva prava prilika bila djelo domaćina iz Koprivnice. Sve je krenulo sa suprotne strane kada je Mario Pašalić pucao s ruba šesnaesterca, a njegov udarac je završio u bloku. U nastavku Slaven je potegnuo protunapad iz kojeg su Tomislav Štrkalj i Benedikt Mioč imali dobru šansu za postići pogodak, no nisu bili dovoljno koncentrirani u završnici. Tri minute kasnije ponovno se iz Riječkog napada izrodila tranzicija Slavena. Arber Hoxha probio je lijevu stranu i uposlio Danijela Štefulja koji je ipak pucao samo u blok.

U prvih 25 minuta imala je i Rijeka svojih pokušaja, ali ipak nisu bili dovoljno precizni te je većina njihovih udaraca završavala ili izvan okvira vrata ili u bloku. U 27. minuti zaprijetili su nakon udarca iz kuta, Slavenov branič Marco Boras htio je izbaciti loptu te je pogodio stativu, a iz svega se izrodio samo još jedan korner. Nakon toga domaćini su nastavili po starom i ponovno imali dobru situaciju u 33. minuti kada je Štefulj poslao opasnu nisku loptu u peterac, no Bruno Goda je otklonio tu opasnost na vrijeme.

U trenutku kada je Rijeka odavala dojam poprilično bezopasne ekipe i kada se činilo kako će se na odmor otići bez pogodaka, Niko Galešić je zabio za vodstvo gostiju u 39. minuti. Riječki stoper krenuo je sa svoje polovice, sjurio se kroz sredinu te se odvažio na prodor do samog kraja. Igrači Slavena ga nisu uspjeli zaustaviti, a Galešić je u maniri pravog napadača matirao vratara Ivana Suška i postigao fantastičan pogodak.

Odmah po dolasku s predaha u 47. minuti Pjaca je imao vrlo dobru situaciju pred suparničkim vratima. Sjajno je primirio loptu i napravio si prostor za upućivanje udaraca, ali se onda u ključnom trenutku poskliznuo. Nakon toga zaprijetio je Slaven u dva navrata u svega dvije minute. U 51. minuti Bosec je pokušao s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac je završio u bloku. Minutu kasnije Štefulj je ponovno dobro ubacio, ali Goda je pravovremeno reagirao i odbio loptu u udarac iz kuta.

Slaven je nastavio u istom tonu, u 61. minuti Hoxha je silovito gađao suprotni kut, ali lopta je prošla malo pored vratnice. U 67. minuti Pjaca je solo prodorom napravio probleme Bosecu i Borasu, no na kraju ga je domaći dvojac ipak uspio zaustaviti u ključnom trenutku. Dvije minute kasnije suparničko lijevo krilo Hoxha je na sebi svojstven način pucao s ruba šesnaesterca, no spreman je na to bio Labrović.

Pokušavao je Slaven do kraja susreti doći do pogotka koji bi im donio remi, ali nisu uspjeli te je utakmica završila minimalnom pobjedom Rijeke.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano