Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gane tehničkim nokautom svladao Spivaca ispred domaće publike u Parizu

Večeras je održan UFC Fight Night u Parizu. UFC često ima naviku lokalne borce stavljati na priredbe, pa stoga ne čudi da je u glavnoj borbi večeri bio Francuz. Riječ je Cirylu Ganeu, drugom izazivaču u teškoj kategoriji.

Gane je bivši privremeni prvak UFC teške kategorije te je u posljednjoj borbi imao priliku postati neprikosnoveni kralj teške kategorije, ali poražen je u prvoj rundi od Jona Jonesa. Francuz je svoju posljednju pobjedu u UFC-u imao upravu u Parizu kada je prije godinu dana svladao Tai Tuivasu u glavnoj borbi večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov protivnik je bio Sergeja Spivac koji je sedmi izazivač u teškoj kategoriji. Moldavac je ušao u oktagon s 3 pobjede u nizu, posljednja mu je bila protiv Derricka Lewsia u veljači.

Uz gromoglasnu podršku publike, Gane je uzeo prvu rundu. Francuz je cijelu rundu držao borbu u stojci te je pokazao da je osjetno bolji udarač od Spivaca. U drugoj rundi je Gane nastavio demolirati Moldavca u stojci. Ciryl je konstantno gađao svog protivnika u tijelo što je Sergeja dotano umaralo i prisiljavalo ga da spusti gard. Francuz je dvije minute prije kraja runde pritisnuo Spivaca uz žicu te je nakon nekoliko udaraca u glavu sudac prekinuo borbu te je Gane slavio tehničkim nokautom.

U sunaslovnoj borbi su se u ženskoj muha kategoriji susrele domaća borkinja Manon Fiorot te bivša prvakinja u slamka kategoriji Rose Namajunas. Rose je posljednju borbu imala u 2022. godini kada je izgubila svoj pojas protiv Carle Esparze te joj je ovo bio debi u muha kategoriji. Fiorot je u ovoj borbi pokazala zašto je treći izazivač kategorije te je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca: 30-27, 29-28, 29-28.

Što se tiče ostalih borbi, vrijedi izdvojiti pobjedu Volkana Oezdemira gušenjem u prvoj rundi protiv Bogdana Guskova te Benoit Saint-Denisa nad Thiagom Moisesom tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ovo je Benoitu bila četvrta pobjeda u nizu u UFC lakoj kategoriji- samo prvak Islam Makhachev ih ima više (11).

Komentari

Povezano