Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gareth Southgate napustio mjesto izbornika Engleske

Nakon poraza od Španjolske u finalu Europskog prvenstva, Gareth Southgate odlučio je odstupiti s mjesta izbornika engleske nogometne reprezentacije.

Kao ponosnom Englezu, bila mi je čast života igrati za Englesku i voditi Englesku. Značilo mi je sve i dao sam sve od sebe. Ali vrijeme je za promjene i za novo poglavlje. Nedjeljno finale u Berlinu protiv Španjolske bila je moja posljednja utakmica kao izbornik Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Southgate u priopćenju

Southgate je Englesku preuzeo u rujnu 2016. te će ostati zapamćen kao jedan od najuspješnijih izbornika u njihovoj povijesti. Iako nije uspio “vratiti nogomet kući”, Southgate iza sebe ima jako dobre rezultate na velikim natjecanjima.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. je dogurao do polufinala gdje je porazima od Hrvatske i Belgije završio četvrti. Tri godine kasnije je na Europskom prvenstvu u finalu nakon jedanaesteraca poražen od Italije na Wembleyju.

Uslijedilo je Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je od Francuske poražen u četvrtfinalu. Ovog ljeta Engleska nije igrala najbolji nogomet, ali je još jednom došla do finala. No, ponovno nisu uspjeli doći do kraja jer je Španjolska bila bolja.

Ukupno je na klupi Engleske vodio 102 utakmice u kojima je ostvario 64 pobjede, 20 puta odigrao neriješeno te 18 poraza. Često je bio na meti kritika zbog “dosadnog” stila nogometa, ali je nakon dugo vremena vratio Englesku u završnice velikih natjecanja.

Komentari

Povezano