Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Garibović osigurao Hrvatskoj medalju prvog dana EP-a u karateu

Danas je u španjolskoj Guadalajari započelo 58. po redu Europsko prvenstvo u karateu te 5. u parakarateu koje će trajati do nedjelje, 26.3. S ukupno 91 osvojenom medaljom, Hrvatska je 8. najuspješnija zemlja u povijesti natjecanja, a već prvog dana natjecanja je osigurana još jedna medalja.

Enes Garibović se s četiri pobjede u kategoriji do 84 kilograma plasirao u drugo uzastopno finale Europskog prvenstva. Na putu do finala, Enes je svladao Joea Kellawaya, Gruzijca Luku Vasadzea, Austrijanca Lucu Rettenbachera te Nizozemca Briana Timmermansa. U subotnjem finalu ga očekuje sraz s Talijanom Michele Martinom, a nadamo se kako će ovog puta slaviti za razliku od finala iz 2022. godine kada ga je s 3:2 porazio Mađar Dániel György.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana kao i Enes, za medalju će se boriti i Anđelo Kvesić u kategoriji preko 84 kilograma. Anđelo je u Španjolsku stigao kao branitelj naslova prvaka Europe, a u prve dvije borbe je bio bolji od Crnogorca Nemanje Jovovića te Danca Christiana Petersena. Činilo se da je slavio i u trećoj borbi protiv Grka Georgiosa Tzanosa koji je bio diskvalificiran, međutim sudci uvažavaju njegovu žalbu i na koncu Grk dolazi do pobjede. Tzanos se u međuvremenu plasirao u finale, a Kvesić je preko repesaža i pobjede nad Anesom Bostandžićem iz BiH stigao do borbe za broncu u kojoj će se boriti protiv Turčina Fatiha Şena.

Danas su u kumitama još nastupili i Ivan Martinac koji je u kategoriji do 75 kilograma poražen u 3. kolu od Belgijca Quentina Mahaudena, Lucia Battaia koja je u kategoriji do 61 kilograma poražena u prvoj borbi repesaža od Weronike Mikulske iz Poljske, Sadea Bećirović koja je u kategoriji do 68 kilograma poražena u četvrtfinalu od Talijanke Silvije Semeraro, dok je Lucija Lesjak u kategoriji preko 68 kilograma poražena u prvoj borbi repesaža od Slovenke Zale Žibret.

Što se tiče nastupa hrvatskih predstavnika u katama, Matija Relić je s 37.6 bodova zauzeo 11. mjesto u muškoj konkurenciji, dok je Sara Malčec s 37.8 bodova zauzela 13. mjesto u ženskoj.

Komentari