Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso: “Dinamo je trenutno kvalitetniji od nas, ali idemo utakmicu po utakmicu”

Rijeka i Hajduk remizirali su na Rujevici rezultatom 0:0 u pretposljednjoj utakmici osmog kola HNL-a. Susret bez previše šansi bio je okarakteriziran prvenstveno s kvalitetnim obrambenim predstavama obje ekipe, a evo što je rekao Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

Zašto Sigur nije igrao od prve minute?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesec i pol dana nije trenirao, i trenutno još ne može ispuniti zahtjeve koje imam od bekova. Sigur mi se jako sviđa, sposoban je i zna igrati nogomet, ali samo se treba dodatno uigrati.

Jeste li zadovoljni bodom?

Jako sam zadovoljan. Doći tu u Rijeku nije jednostavno, bio sam tu i s Milanom i Napolijem i jako sam se loše proveo. Nismo im dozvolili da kreiraju puno šansi. Zadnjih godina, govori nam da Hajduk nije ovdje imao laganu šetnju. Nije ovo bio remi na sreću, već smo bili ravnopravni suparnik. Hajduk je bio živ i igrao je. Trenutno Dinamo ima veću kvalitetu od nas, ali idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo doći.

Čini se kako je Hajduk uigrao obranu, ali i dalje ne stvarate toliko šansi prema naprijed?

Nije istina da nismo stvarali šanse, ovo je možda jedina utakmica gdje ih nije bilo sedam, osam kao inače. Ovu utakmicu možemo gledati iz više kutova, igramo protiv Rijeke na njezinu terenu, tu ne možemo toliko riskirati jer te Rijeka odmah kazni ako izgubiš loptu. Mi smo taktički odigrali jako dobro i s malo sreće, malo s više kvalitete mogli smo s tri boda otići kući. Naši veznjaci, Rakitić i Filip Krovinović, nisu igrači poteza koji će jednim potezom riješiti sve, gradimo igru dodavanje po dodavanje, oni su tu jako dobri.

Prpić je u par navrata mogao bolje reagirati, ali to je dečko koji je 2004. godište, teško je očekivati da će se u ovakvim utakmicama zalijetati u šesnaesterac. Nedostajalo je malo hrabrosti, ali vrijedna je ovo utakmica. Moram pohvaliti i Kalika čiji doprinos nitko ne vidi. On trči 13-14 kilometara, pomaže u obrani i Livaji. Trebam pohvaliti i Marka čija je kretnja bez lopte bila jako dobra. Nitko protiv Rijeke neće imati na njezinu terenu osam do 10 šansi, pa čak ni Dinamo koji je kvalitetniji. Ovo je za mene jako dobra utakmica.

Zatim se osvrnuo na igru svojih veznjaka.

Rakitić i Krovinović, veliki komplimenti i za njihovu utakmicu danas, pogotovo za trku bez posjeda. Raduje me vidjeti takav intenzitet. Dobro znate da je Rakitić druga razina ljudskosti i nogometnog znanja, ali vidjeti ga da tako trči i pokriva teren, vraća se u obranu, uistinu je lijepo vidjeti. No, ako mi očekujemo da će Rakitić i Filip biti box to box veznjaci, ja onda mijenjam struku i neću se baviti ovime.

Kako ste zadovoljni s mladima, Durdovom i Hrgovićem?

Više puta sam rekao da me godine u nogometu uopće ne zanimaju i nije me briga za to, tražim igrače, to su karakterni igrači koji imaju muda i nemaju strah zaletjeti se naprijed. Šimun igra kao da mu je 35, Durdov je napokon igrao dobro bez lopte. Imaju san, a ja ću se potruditi da postanu igrači. Veliko mi je zadovoljstvo trenirati te momke, ako bude trebalo, bit će i koja pljuska, ali odgojna. Ništa im neću pokloniti i sve su dosad zaslužili svojim radom. U njihovoj igri teren uistinu govori. Neki možda misle da klub čini pressing da radim mlade, nema toga. Sve je ovo njihova zasluga, zasluženo su u prvih 11.

Komentari

Povezano