Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso: “Idemo u Zagreb s respektom, Dinamo je jači od nas”

U susretu petog kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu dočekao OsijekBijeli su pogotkom Marka Livaje upisali 1:0 pobjedu i, barem privremeno, zasjeli na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

Gennaro Gattuso stigao je do treće prvenstvne pobjede na klupi Hajduka, a ovako je odgovorio na konstataciju novinara Tonija Bilića da je prvo poluvrijeme bilo loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je danas Osijek imao udaraca? Što se dogodilo u prvom dijelu? Ne znam. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu u defenzivnom dijelu. Mislim da je previše da se nakon ovakve utakmice postavlja takvo pitanje. Žao mi je što nisam zadovoljio Tonija i sve vas koji pratite Hajduk. 

Gennaro Gattuso

Je li ovo najzrelija utakmica Hajduka ove sezone?

Svidjela mi se ova utakmica. Možda je Osijek lošiji nego ranije, Mierez im je bio pola momčadi, ali dobro stoje na terenu. Elez nije igrao nekoliko mjeseci, Prpić je bio među boljima. Bila je to naša zrela izvedba. Četiri obrambena i dva vezna, jako dobra utakmica. Hvala na ovom pitanju, ovo je bila najzrelija utakmica. Pohvalio bih naše veznjake. Jedan istrči, drugi ga pokriva. 

Gennaro Gattuso

Nekoliko dana je do kraja prijelaznog roka. Stigao je Biuk, očekujete li još nekog novog igrača i na čemu ćete raditi u reprezentativnoj pauzi?

Prije dva tjedna mi je rečeno da moramo prodavati i da će teško itko doći. Posljednja dva-tri dana mi je Nikola rekao da bi se moglo nešto dovesti. Moramo raditi, znamo što želimo. Moramo se poboljšati. Tko dolazi ili ne, to su pitanja za Nikolu i predsjednika. Ne znam koliko se može potrošiti. Ako netko dođe, to će biti igrač koji se uklapa u naš budžet.

Gennaro Gattuso

Jeste li zadovoljni s 11 osvojenih od 15 mogućih bodova, a sada slijedi gostovanje Dinamu?

Znamo da idemo u goste Dinamu. Oni su jači od nas. Idemo u Zagreb s respektom. Možda smo mogli imati dva boda više. Protiv Lokomotive je utakmica skoro bila riješena. U Puli nije bilo utakmice. Imali smo sedam-osam prilika, ali to je nogomet. Idemo naprijed, na kraju godine ćemo vidjeti gdje smo. 

Gennaro Gattuso

Kako ste vidjeli igru Durdova?

Ima 16 i po godina. U toj dobi teško je vidjeti poteze koje on radi. Moramo ojačati, više ‘biti’ u utakmici. Kada su igrači dobri, onda godine nisu bitne. Bio je bolestan sedam-osam dana. Nije trenirao. Zato sam ga izvadio iz igre, imao je grčeve. Ima velikog prostora za napredak. Ima sve da postane igrač za najveće domete. Nadam se da će ostati ‘dobar’ u glavi. 

Gennaro Gattuso

Vratili su se Benrahou i Dajaku. Kako ste ih vidjeli?

Nisu igrali pet-šest mjeseci. Kada igrači ne igraju dugo onda im treba neko vrijeme da se vrate. Sigurno će nam biti od koristi.

Gennaro Gattuso
Komentari

Povezano