Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso o kiksu Kalinića: “Pogreška je bila moja, a ne Lovrina”

Nogometaši Hajduka su danas na Poljudu ostvarili novu prvenstvenu pobjedu tako što su s 2:1 bili bolji od Lokomotive. Tim slavljem su, makar privremeno, povećali prednost na sedam bodova razlike ispred Rijeke i Dinama koji imaju utakmicu manje.

Nakon osme pobjede u 11 odigranih kola, trener Hajduka Gennaro Gattuso je odradio press konferenciju na kojoj je istaknuo kako je on isključivi krivac za primljeni pogodak, a ne vratar Lovre Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je onako kako smo očekivali. Radi se o jakoj obrambenoj momčadi, druga je po dugim loptama u ligi i onda smo napravili pogrešku u pristupu na startu nakon gola. Pogreška je bila moja, a ne Lovrina jer preferiram taj tip nogometa da lopta ide do vratara. Imali smo onda želju i žar i to nam se isplatilo.

Pogreške su dio igre, nismo Real Madrid, a da nismo primili taj rani zgoditak, mogli smo i više voditi na poluvremenu, ali mislim da smo zasluženo pobijedili.

Nakon uvodne riječi je objasnio svoju odluku da promijeni vratara.

Moja logika je ta da imamo utakmicu u Kupu i branit će Lovre Kalinić i po meni ga trebamo imati spremnog i općenito mu dati prostora. I ranije sam rezervernim vratarima davao prilike 10-15 % vremena igre u sezoni, to je moja praksa s kojom ću nastaviti jer ako se ozlijedi prvi vratar, rezervni mora biti u formi.

Junak pobjede je bio Niko Kristian Sigur koji je postigao zgoditak za konačnih 2:1 usprkos tome što je utakmicu započeo na klupi.

Niko kad ne igra, ili je bio s reprezentacijom ili je bolestan. Otkad sam tu, bio je jedno vrijeme u bolnici, sad je bio na dugom putu s reprezentacijom i zato sam ga odmorio, ali kao što je pokazao to je jedan jako talentirani, polivalentan igrač, koji će uvijek igrati kad može.

Za kraj je Torcidi čestitao nadolazeći rođendan.

Torcidi želim još 74 godine, malo jesu prkosni, ali oni nas drže kad padnemo i želim im da još ostanu prkosni i ponosni. A što se tiče rekorda, ne želim se baviti time, možemo se baviti time eventualno pet, šest kola pred kraja. Imamo još puno utakmica do kraja i želimo ostati pravi do kraja, zaključio je Gattuso.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano