Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso o Perišiću: „Dao sam mu priliku da trenira i igra iako se znalo da želi otići“

Nakon što se Hajduk jučer razišao s Ivan Perišićem, trener Gennaro Gattuso je danas održao prvu konferenciju za medije nakon tog događaja. Pred Bijelima je uzvratni susret protiv Ružomberoka u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a Gattuso je bio poprilično jasan u svojem izlaganju.

Ova situacija je skroz čista, dva dana nakon mog dolaska u Hajduk, našli smo se u mom uredu, razgovarali smo i on mi je već tada nagovijestio da bi želio otići. Rekao sam da stane i razmisli, neka prođe Euro pa ćemo vidjeti. Kad je završio Euro igrala se druga prijateljska utakmica protiv ekipe iz BiH, tada smo se opet našli i on mi je opet to ponovio. Normalno je trenirao i nije bilo nikakvih problema. Imao je želju da ode, ali dao sam mu priliku da igra, 25, 35, 65 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stalno me morila ideja da će on otići i da ću ja morati naći drugo rješenje. Tada je došao Bamba i normalno je da onda drugi igrači i dobiju priliku prije njega. Svaka odluka je poštena, ali morao sam biti pošten i dati priliku drugima da igraju. Ja mu se zahvaljujem na svemu, između nas nije bilo nikakvih problema, odluka je bila njegova. Neću se baviti natpisima u medijima, svaka odluka ima posljedice. U potpunosti sam iskren i nadam se da ćemo tako zaključiti ovu priču s Perišićem.

Osvrnuo se i na to koliko je Perišić veliko ime u hrvatskom nogometu…

Posljednjih 20 godina, Perišić, Rakitić, Modrić, ikone su hrvatskog nogometa i ispisale su povijest. Nisam ja lud, ja sam poštovao to što je on veliko ime u hrvatskom nogometu, svejedno sam mu dao priliku da trenira i igra iako se znalo da je njegova želja da ode.

Jedan trener treba imati puno hrabrosti i znanja da bi uskladio 25 igrača. Da je bila riječ o drugom igraču koji nije toliko važan za hrvatski nogomet, ne bi imao takvu priliku. Dobio je minutažu, imao je moje maksimalno poštovanje, učinio sam to maksimalno poštujući tog igrača.

Zatim je prokomentirao što je bio najveći problem po njegovom dolasku u klub.

Kad sam došao ovdje, glavni problemi nisu bili tehnički i taktički, već discipline. Disciplina je bila najveći problem, trčanje, satnice, kašnjenje na treninge. To su temeljne stvari. Ako se nećemo ponašati profesionalno, najbolje da igramo mali nogomet u parkiću i dobro se zabavimo. Ali, nogomet nije to.

Nogomet je ozbiljna stvar, zanimanje, i mora se maksimalno ozbiljno pristupiti tom poslu. Profesionalnost mi je najvažnija, kad to nije tako, nisam sretan. Ako netko ne može poštovati pravila, ima odabir raditi drugi posao, nogomet je višestruko plaćen nego druga zanimanja koja su plaćena 1000, 1500 eura, najmanje je što igrači mogu napraviti je to da se zalažu.

Komentari

Povezano