Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso o prednosti ispred rivala: “Iznenađen sam, ali to je plod našeg rada”

Nogometaši Hajduka su danas u Koprivnici ostvarili novu pobjedu. U okviru 10. kola SuperSport HNL-a su s 2:0 svladali Slaven Belupo i sada imaju prednost od četiri boda ispred glavnih rivala u borbi za naslov prvaka, Rijeke i Dinama.

Nakon trijumfa na stadionu Ivan Kušek Apaš je konferenciju za medije odradio trener vodeće momčadi prvenstva, Gennaro Gattuso. Za početak je dao kratki sažetak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih dvadeset minuta je za detaljniju analizu, pritisnuli su nas visoko. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Rekao sam da neće biti lako, Slaven Belupo je dobra momčad koja zna što želi.

Nakon toga je apostrofirao važnost Ivana Rakitića za njega i za cijelu momčad.

Već prije dva tjedna sam rekao da je Ivan za mene dar Božji. I to ne samo na terenu već i van njega. On je šampion u svakom smislu, moja želja je da ostane što duže aktivan kao igrač. Malo je igrača na svijetu poput njega. Jako je inteligentan i puno mi pomaže, pravi je lider. Kad me mladi igrači pitaju kako se trebaju ponašati, onda im kažem da trebaju biti kao Ivan. O njemu sve govori njegova karijera.

Pohvalio je i današnjeg strijelca Stipu Biuka.

Stipe je odličan igrač, otišao je prije nekoliko godina iz kluba za dobar novac. Vani se nije naigrao te je iskazao veliku želju za povratkom. Jako se radujem što se vratio, a od njega očekujem još više. Ima tehniku i brzinu te je tip igrača koji ja volim. Mora se još više truditi na treningu i to je igrač koji zasigurno može zabiti i više od 8 golova po sezoni. On može biti jedan od protagonista ove momčadi.

Za kraj se dotaknuo prednosti od četiri boda ispred najvećih rivala.

Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada. Ne možemo se opustiti, već moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovakav Hajduk gledate zbog truda koji igrači ulažu na svakom treningu. Prošla godina nam je pouka, tek na kraju sezone možemo pričati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano