Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso: “Onaj tko nije discipliniran neće zagaziti nogom na teren”

Hajduk je na Poljudu uvjerljivo svladalo Goricu 4:1 u susretu sedmog kola SuperSport HNL-a. Nakon što su gosti poveli već u petoj minuti autogolom Dominika Prpića, Hajduk je preokrenuo rezultat te uz dva gola Brune Durdova te po jedan Marka Livaje, koji je bio i dvostruki asistent, i Nike Sigura ostvario veliku pobjedu.

Tako su, barem privremeno, preuzeli prvo mjesto na ljestvici, a izjavu nakon utakmice dao je trener Gennaro Gattuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam nikakav heroj, nogometaši su za mene heroji, radimo dosta, dosta i griješimo i moramo to popraviti. Durdov zaslužuje igrati, kao i Luka, Niko i Šimun. Ja kao trener nikome ništa ne poklanjam, iza svega stoji težak rad i žrtva. Dokle god vidim da je tu disciplina i da se radi jako na treningu, ti će igrači igrati. Godine u nogometu ne znače ništa, uvijek igra onaj tko zaslužuje. Onaj tko nije discipliniran, dok sam ja ovdje neće zagaziti nogom na teren. Ja to dugujem klubu u kojem je sam.

Durdov i ostali zasluženo su ovdje večeras. Možemo reći da je Durdov ovdje postao ime u svijetu nogometa, ali mora ostati ozbiljan i profesionalan. Željezo se kuje dok je vruće, ako on umisli da je velik igrač nakon ove utakmice, to je velika greška. Zato sam tu ja. Trudit ću se da ostane profesionalan do kraja, jedna utakmica ne znači ništa, treba mu još stotinu utakmica da postane velik igrač.

Je li ova utakmica put koji treba slijediti?

Teško je govoriti o prvenstvu, trebamo se oporaviti i pripremiti se za Rijeku, važno je da igramo kao momčad. Vidjeli ste početak, primili smo gol i bili u zaostatku, imali smo šanse koje smo promašili, ali nismo stajali i vratilo nam se. Mi trebamo ovaj stadion zapaliti, ali ne doslovno, već entuzijazmom. Zahvaljujem se navijačima što su bili vjetar u leđa danas.

Dinamo je poražen od Slaven Belupa s 4:1, je li vas to iznenadilo?

Ništa me ne iznenađuje u nogometu, nogomet se kompletno promijenio. Male momčadi mogu pobijediti velike zahvaljujući alatima koji su nam na raspolaganju. Sva su prvenstva komplicirana, ali hrvatsko jako jer igra puno mladih igrača koje ne poznaješ pa te mogu staviti u neprilike. Moramo ostvariti dobar rezultat i kad nas ne ide, kada patimo i pobijedimo, tada se gradi pobjednički mentalitet, to je ono što treba momčadi.

Što možemo očekivati od derbija s Rijekom sljedećeg vikenda?

Znam da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, mi ćemo se do utorka odmoriti, skupiti energiju i krećemo se pripremati za Rijeku koja je fizički jaka momčad. Bit će to velika utakmica za nas, a mi moramo biti veliki Hajduk. Tri boda su i dalje tri boda, jednako vrijede protiv Dinama, Rijeke i ovdje. Treba nam veliki Hajduk kako bismo ostvarili dobar rezultat.

Je li vam ova utakmica pokazala da nema lakog protivnika u ovom prvenstvu?

Da, imali smo dosta teškoća na početku, loše smo se otvarali prema naprijed i primili gol, ali ne možemo očekivati da će nam u svakom trenutku igra biti cvijeće. Mogu reći da je u prvom poluvremenu rezultat bio lažan, rijetko se događa da Livaja onako promašuje. Ja preuzimam odgovornost za grešku Uremovića, ja tražim da se lopta vraća golmanu. Raduje me hrabrost prema naprijed, tražili smo rješenja da ih stignemo i preokrenemo rezultat. Oni su se u početku branili s petoricom pa su shvatili da to ne mogu, mi smo ih kaznili, ali morali smo se dobro oznojiti.

Koliko ste zadovoljan ritmom i energijom?

Naše zamjene koje su ušle su bile prava pojačanja, svatko tko je ušao. Donijele su novu svježinu i zato je ritam bio konstantno visok i mogli smo ostvarivati visoki presing. Pohvale svima koji su igrali večeras, to je dokaz našeg mentaliteta. Tko god je ušao, bio je veliko pojačanje. Kada sam vidio prošlu Goričinu utakmicu, bio sam malo i zabrinut. Zašto? Vidio sam da je to momčad koja može biti neugodna za bilo koga. Mi smo pobijedili u derbiju, morao sam skupiti igrače jer znam da nakon toga može doći hladan tuš, radio sam na glavama igrača.

Kako komentirate Dialla i situaciju kada ste ga poljubili u glavu?

To meni dolazi spontano, ja sam iskren trener, kada vidim da netko pogriješi, srcem sam tu da to popravi. Ne sviđa mi se arogantnost u sportu, poštujem svakog igrača koji trudi. Prvo ga poštujem kao čovjeka, onda kao i igrača, to je sve spontano i tako će biti ubuduće.

Komentari

Povezano