Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso: “Svi protiv Hajduka žele biti na najvišoj razini jer smo najpraćeniji klub”

Hajduk će sutra na Poljudu ugostiti Goricu u utakmici 7. kola SuperSport HNL-a, koja počinje u 20 sati. U proteklom tjednu Hajduk je ostvario pobjedu protiv Dinama u najvećem derbiju hrvatskog nogometa rezultatom 1:0, kada je strijelac bio Marko Livaja. Nakon toga, Hajduk je slavio s 4:0 u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu protiv Bilogore u Grubišnom Polju, čime se plasirao u osminu finala.

Trener Gennaro Gattuso najavio je nadolazeću utakmicu utakmicu protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza utakmice u Zagrebu sam rekao da predsjednik mora biti predsjednik, trener mora obavljati posao trenera, sportski direktor isto tako, a uprava svoj dio. To je nogometni klub.

Gennaro Gattuso

Na pitanje kako je protekao razgovor s novim sportskim direktorom Gattuso je odgovorio:

Pričali smo pola sata prije dva dana. Rekao je da mu treba vremena da stekne impresije o klubu. Čuo sam da su jučer pričali o mladim igračima i Akademiji. Na terenu će biti onaj tko zaslužuje. Ako jedan 16-godišnjak to zaslužni, on će igrati. Nogomet ne poznaje godine.

Gennaro Gattuso

Svi se nadaju da će Hajduk biti prvak, bio je komentar jednog od novinara na presici.

Ne mogu reći da sam ja heroj, igrači pobjeđuju utakmice i donose bodove. Imamo mane i prednosti, u to ste se uvjerili, ali tri boda protiv Dinama su tri boda u tablici kao i protiv bilo koga drugog. Treba nam volja, trebamo biti veliki Hajduk, čak i u utakmici protiv Gorice. Dinamo je ispred nas po pitanju snage, neću komentirati rasplet prvenstva. 

Gorica je mlada i nezgodna momčad. Moramo odigrati utakmicu s karakterom. Lagane utakmice ne postoje. Činjenica je da svi protiv Hajduka žele biti na najvišoj razini jer smo najpraćeniji klub u zemlji i imamo najviše navijača. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokud ćemo doći.

Gennaro Gattuso

Otkrio je u kakvom je stanju Bamba i tko će igrati umjesto Rokasa Pukštasa.

Bamba neće igrati sutra, nije u punom treningu. Pokušali smo ubrzati njegov oporavak, nismo uspjeli. On je igrač brzine, a na 50 posto nam ne služi.

Na poziciji Pukštasa će igrati Yassine Benrahou ili Anthony Kalik.

Gennaro Gattuso

Pitanje o Niki Siguru:

Pričao sam o tome sa svojim tehničkim osobljem. Zadnja tri mjeseca on nije prošao uigravanje s našom obranom u svojoj punini. Nije njegova krivnja, bio je ozlijeđen ili s reprezentacijom. U usporedbi s bekovima kasni, nije uigran. Nije ga bilo tu kad smo se fokusirali na obranu, gubi se.

Zna igrati nogomet i vidim ga u veznom redu. Treba mu kontinuitet, treba više biti s nama i ne bude li ozljeda, bit će dobro. Nadamo se da će se njegova situacija promijeniti, ali nije njegova krivica.

Gennaro Gattuso

Osvrnuo se na težak poraz Dinama od Bayerna i smjenu Sergeja Jakirovića.

Sve što kao trener mogu učiniti jest zagrliti smijenjenog kolegu. Ali ja moram brinuti o gnijezdu koje se zove Hajduk. Osobno zavidim Dinamu jer igra Ligu prvaka, to je ponos. Ne znam kako izaći iz takve krize, oni to bolje znaju. Mi mislimo samo na naše buduće utakmice, jednu po jednu.

Gennaro Gattuso

O osjećaju da su ispred Dinama na ljestvici.

Ne gledam nikakve ljestvice, prerano je. Trebamo raditi i imati kontinuintet. Nadam se da ste u 11 utakmica koliko sam vodio Hajduk to i vidjeli. Moramo se poboljšati i uvijek će biti situacija da se 11 najboljih spusti na teren i igra.

Gennaro Gattuso
Komentari

Povezano