Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso uoči sezone: “Dinamo je korak, dva ispred nas”

Uoči premijernog ogleda u novom izdanju SuperSport HNL-a, gostovanja Slaven Belupa u nedjelju navečer na Poljudu, konferenciju za medije održao je trener Hajduka Gennaro Gattuso. Na njoj se osvrnuo na početak HNL-a, ali i europske obaveze Hajduka.

U startu sam rekao da moramo ući u obje utakmice s oprezom. Dobro su organizirani, uigrani, trenirani. Trebalo se potruditi da prođemo u daljnju rundu natjecanja. U prvoj utakmici u Splitu smo imali devet prilika za gol, pet u prvom, četiri u drugom dijelu. U uzvratu smo ih imali šest, ali samo jednu u drugom poluvremenu. To sve govori kakvo je bilo naše drugo poluvrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi dvomeč s Ružomberokom, uzvrat se igra u Splitu.

Naši navijači su nam dodatna prednost, ali to će biti dosta drugačija utakmica od Torshavna. Manje se dodaju, preskaču igru. Naravno, moramo igrati bolje. No, sada bih se fokusirao na prvu utakmicu u prvenstvu.

Tamo će protivnik biti Slaven Belupo.

Mi smo analizirali protivnika. Pripremili su 3-4-2-1 i 3-4-1-2. jaki su u sredini terena i obrani. Slični su Slovacima, igraju na drugu loptu. Dočekat ćemo ih s 20-25 tisuća navijača. Dobro smo ih skautirali. Sve ovisi o nama.

Je li Uprava na čelu s predsjednikom kluba izričito tražila od vas titulu prvaka, koju Hajduk čeka dva desetljeća?

Iskreno, radit ćemo. Ne volim predviđati takve stvari, nagađati tko će biti prvak. Želim napraviti jaku radnu grupu igrača i ljudi koji su oko njih. Želim da smo jaka momčad. Dinamo je bio prvak 18 puta u zadnjih 19 godina, jednom Rijeka. Dinamo je organizacijski korak-dva ispred nas, ali borit ćemo se do kraja. Iskreno, dobro bi nam došla još koja financijska pomoć ili pojačanje, ali borit ćemo se.

Komentari

Povezano