Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gattuso predstavljen kao trener Hajduka: “Važno je doći do pobjedničkog mentaliteta”

Na Poljudu se danas ukazalo novo, ali vrlo poznato lice u svjetskom nogometu. Legendarni Gennaro Gattuso je službeno predstavljen kao novi trener Hajduka. Talijan je u uvodnoj riječi izrazio zadovoljstvo dolaskom u Split.

Bilo je jednostavno pričati s predsjednikom i sportskim direktorom. Kad me zvao Nikola, pružena mi je velika mogućnost da pokažem svoje znanje, a volim izazove. Hajduk Split je izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se osvrnuo na sami Hajduk i veličinu kluba.

Drago mi je bilo doći ovdje, uvijek sam radio u nekim užarenim atmosferama, Marseilleu, Napulju. Bila mi je želja ovdje doći, imao sam ponuda iz Saudijske Arabije i Italije, ali htio sam ovdje doći. Svaka utakmica ovdje ima 25 – 30 tisuća gledatelja, ali treba se s time moći nositi. Morate shvatiti u kojim smo ambijentima, ovo je poseban okoliš, poseban mentalitet. Nekada igrači osjećaju da dres ima sto kila, moramo pronaći karakteristike lidera, u narednim danima vidjet ćemo tko to ima.

Za kraj se osvrnuo na svoj trenerski stil.

Imam više od 400 trenerskih utakmica, najviše volim igrati 4-3-3 ili 4-2-3-1. Najvažnije je doći do pobjedničkog mentaliteta, tko će igrati, sve ćemo vidjeti tijekom prvenstva. Moramo i respektirati budžet.

Komentari

Povezano