Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Genoa i Milan Badelj se vraćaju u Serie A

Pobjedom protiv Ascolija u 36. kolu Serie B, Genoa je 2 kola prije kraja potvrdila jedno od prva dva mjesta, uz Frosinone našeg Karla Lulića, koje znači automatsku promociju u Serie A.

Najbliže Genoanima je bio Bari, no remijem kod Modene ostali su na 8 bodova razlike, pa je veliko slavlje u crveno-plavom dijelu grada moglo početi. Ako ste pomislili da ćemo iduće sezone ponovno gledati Derby della Lanterna, varate se. U plavom, Sampdorijinom dijelu grada, nema slavlja jer 5 kola prije kraja zaostaju 10 bodova za mjestom spasa te su praktički otpisani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa se tako vraća u Serie A unutar godine dana od ispadanja, što su napravili po prvi puta još od sezone 1934.-1935.

Instrumentalan je uz kapetana Sturara, Banija, Strootmana, Guđmonssona i najboljeg strijelca s 10 golova Massima Codu, bio i naš umirovljeni reprezentativac Milan Badelj. 34-godišnji veznjak započeo je 24/24 utakmica u kojima je igrao (dio je propustio zbog ozljede), zabio 2 gola i jednom asistirao. Dakako, 6. je najbolji dodavač lige s prosječno 45,4 točnih dodavanja po utakmici uz prosječnu točnost od 82%, a nalazi se i na 9. mjestu po broju prosječnih presjecanja po utakmici s 1,8. Zanimljivo, 3. najbolji igrač lige u toj kategoriji je bivši igrač Hajduka, Lorenco Šimić s prosječno 2,0 presjecanja po utakmici. Svoj obol dali su i naši Marko Pajač s 10 utakmica na poziciji lijevog beka te Adrian Šemper na poziciji vratara koji je branio u 8 utakmica.

Najstariji i četvrti najtrofejniji talijanski klub s 9 osvojenih prvenstava tako vraća se u Serie A, koju su posljednji puta osvojili prije 99 godina, u sezoni 1923./1924.

Komentari

Povezano