Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Genoa potopila Romu za najgori start sezone u Mourinhovoj karijeri

Šesto kolo Serie A je kompletirano s tri večerašnje utakmice na kojima je pet od šest momčadi osvojilo bodove.

Program su od 18:30 otvorili Frosinone i Fiorentina te Monza i Bologna. I dok na susretu potonje dvije momčadi nismo vidjeli niti jedan pogodak, na stadionu Benito Stirpe u Frosinoneu je konačni rezultat bio 1:1. Gosti su dominaciju iz rane faze utakmice kapitalizirali u 19. minuti kada su poveli preko Nicolasa Gonzaleza kojemu je to bio treći pogodak ove sezone, dok je njegov 20-godišnji sunarodnjak na suprotnoj strani, Matias Soule u 70. minuti za nastavak niza od pet uzastopnih utakmica bez poraza od povratka u talijansku elitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večernjoj utakmici, Luigi Ferraris je proključao već u petoj minuti nakon što je Albert Gudmundsson doveo Genou u vodstvo od 1:0 protiv Rome. Samo šest minuta kasnije su nastali mali problemi za domaću momčad jer je zbog ozljede igru morao napustiti njihov kapetan i bivši hrvatski reprezentativac – Milan Badelj.

11 minuta kasnije, Leonardo Spinazzola ubacuje s lijevog krila za Bryana Cristantea koji glavom zabija svoj već drugi pogodak ove sezone za 1:1. Ipak, izabranici Alberta Gilardina su na predah otišli s prednošću od 2:1 nakon što je Mateo Retegui snažnim udarcem s 12-13 metara po treći put ove sezone zatresao mrežu protivnika. S obzirom da su protivnici kojima je zabijao redom Lazio, Napoli i Roma, moramo priznati da je izrazito obećavajući početak njegovog boravka u Italiji.

Romelu Lukaku je u 53. minuti zatresao mrežu domaćih, no taj je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa, a do kraja utakmice Genoa preko Mortena Thorsbyja i Juniora Messiasa dolazi do uvjerljive pobjede od 4:1 za drugi trijumf ove sezone. Zanimljivo je da je prva došla protiv drugih Rimljana – momčadi Lazija.

Teškim večerašnjim porazom, Roma je pala na 16. mjesto ljestvice Serie A sa svega pet bodova i jednom pobjedom, onom od 7:0 protiv Empolija. Tim učinkom je Jose Mourinho postavio svoj osobni negativni rekord za broj bodova osvojenih nakon šest kola. Prethodno je u sezoni 2015./16. s Chelseajem u uvodnih šest kola osvojio sedam bodova.

Komentari

Povezano