Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gerwyn Price uvjerljiv, Mak Lok Leung priredio senzaciju

Večeras smo u Alexandra Palaceu na rasporedu imali četiri dvoboja u okviru Svjetskog prvenstva u pikadu.

Predstavnik Hong Konga Mak Lok Leung je priredio najveću senzaciju prvog kola pobijedivši izrazitog favorita Giana van Veena s 3:2 u setovima. Leung je fantastično gađao te imao čak 10 pogođenih 180-ki, a prosjek tri strelice mu je iznosio 96.26 naspram van Veenovih 87.53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Thibaut Tricole je u prvom kolu iznenadio Belgij a Marija Vandenbogoardea i slavio s 3:1 u setovima. U svom debitantskom nastupu je pružio bolju partiju od svoga suparnika, a čak je mogao i uvjerljivije pobijediti da nije ispustio u prvom setu vodstvo 2:0 u legovima. Doduše, oba igrača su loše gađala te su im prosjeci tri strelice iznosili oko 85. Treba reći i kako je Tricole postao prvi Francuz koji je ostvario pobjedu na PDC Svjetskom prvenstvu u pikadu

Domaći predstavnik Englez Martin Lukeman je uspješno preskočio svoju prvu prepreku u prvom kolu, a svladao je predstavnika Novog Zelanda Haupaia Puhu s 3:1 u setovima. Lukemanov prosjek tri strelice je iznosio 92.03 naspram suparnikovih 88.45. Puha je sjajnim trećim setom uspio doći do smanjenja rezultata, a tijekom njega je tri puta pogodio 180 i devet puta bacanje od 100 ili više bodova. Međutim, Lukeman je u četvrtom setu uvjerljivo slavio s 3:0 u legovima i zasluženo prošao dalje.

Za kraj večeri je ostao jedini dvoboj drugog kola od navedenih, a u njemu je Gerwyn Price bio uvjerljiv protiv Connora Scutta te ga je svladao s 3:0 u setovima izgubivši pritom tek dva lega, oba u posljednjem setu.

Petoplasirani pikadist svijeta nije dopustio nikakvu senzaciju te je tijekom meča njegov prosjek bacanja iznosio jako dobrih 98.01, gotovo 10 više od neinspiriranog suparnika (88.83).

Komentari

Povezano