Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Gibraltarska pub ekipa, selo u San Marinu i hrvatski golman u solo prodoru obilježili večer Konferencijske lige

Ono što zvuči kao početak tradicionalnog vica stvarnost je pretkola Konferencijske lige, natjecanja koje možda ne plijeni pozornost kvalitetom, ali u kojem zanimljivosti definitivno ne nedostaje.

Što se tiče ex-Yu ekipa, pored senzacionalnog izbacivanja mostarskog Veleža od strane andorskog Intera s visokih 5:1, istaknimo kako je čast crnogorskog nogometa uspjeli su spasiti FK Mornar i to remijem kod velikog favorita Dinamo Tbilisija te s ukupnih 3:2 prošao u daljnje pretkolo, te podgorička Budućnost koja je s 3:0 bila bolja od kosovarske FC Malisheva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski Bravo s 2:0 nakon produžetaka je slavio kod velškog Connah’s Quaya nakon što je u prvoj utakmici na domaćem terenu izgubio 1:0, a apsolutno najzanimljiviji trenutak zbio se u 67. minuti kad je golman Brava Matija Orbanić, očito razočaran napadačkim doprinosom ekipe, s loptom od centra krenuo prema golu domaćina i okušao udarac s 30 metara, no on je završio tik pored vratnice.

Za senzaciju se pobrinula ekipa iz San Marina, La Fiorita koja je golom u 87. minuti stigla do izjednačenja ukupnog rezultata protiv bjeloruskog Isloch Minska na neutralnom terenu u Mađarskoj, te nakon produžetaka i penala postala prva ekipa svoje države koja je ikad prošla jedan dvomeč europskog nogometnog pretkola. Spomenimo da je to La Fioriti ujedno bila i prva europska pobjeda nakon 26 utakmica bez pobjede.

A osim Sanmarineza, i FC Bruno’s Magpies, ekipa s Gibraltara o kojoj smo pisali prošle godine, nakon pobjede 2:0 u prvom susretu protiv irskog Derry Cityja, prošla je u daljnju fazu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:0 za Derry City, no golom u 111. minuti Bruno’s Magpies smanjili su na 2:1 i s ukupnih 3:2 izborili se za drugu senzaciju večeri.

Komentari

Povezano