Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gidsel zabio 10 golova u Danskom slavlju nad Šveđanima

Nakon što su ranije danas Portugal i Norveška upisali pobjede protiv Slovenije te Nizozemske, isto je učinila i Danska slavljem nad Švedskom. Aktualni svjetski prvaci svladali su aktualne europske prvake rezultatom 28:27.

Prvih dvadeset minuta igralo se gol za gol, a onda su se Danci prvi put odvojili. Pri rezultatu 12:12 svjetski prvaci rade seriju 4:0 te odlaze na 16:12. Ipak, do kraja poluvremena Šveđani smanjuju prednost pa se na poluvrijeme odlazi sa 17:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Danci održavaju prednost, a najbliže povratku u susret Šveđani su bili pri rezultatu 28:27 u 57. minuti dvoboja kada je Hampus Wanne zabio za ispostavit će se konačni rezultat utakmice. Danci predvođeni sjajnim Mathiasom Gidselom koji je zabio 10 pogodaka na kraju slave te dolaze do svog 6 boda.

Valja istaknuti danskog vratara Emila Nielsena koji je doprinio slavlju s nekoliko važnih obrana. Danska u idućem kolu igra protiv još jednih Skandinavaca, Norveške. Šveđani će povratak na pobjedničke staze tražiti u utakmici protiv neugodnog Portugala.

Komentari

Povezano