Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Girona dovela van de Beeka za pola milijuna eura

Donny van de Beek, 27-godišnji nizozemski veznjak, novi je igrač Girone. Španjolski klub kupio ga je za 500 000 eura iz Manchester Uniteda, no nakon određenih ostvarivih uvjeta ukupan iznos transfera trebao bi iznositi 4-5 milijuna eura. Maksimalna cijena može iznositi 10-15 milijuna, no do nje se može doći tek nakon ostvarenja prilično neizglednih uvjeta.

Prije četiri godine Manchester United ga je platio 40 milijuna eura i trenutna cifra za koju su ga prodali najbolje prikazuje njegov mandat u engleskom velikanu. Nikad se nije uspio nametnuti i pokazati visinu svojih izvedbi iz Ajaxa. Došao je na visokom glasu nakon sjajne sezone u kojoj je s nizozemskim klubom igrao polufinale Lige prvaka, no to i dalje ostaje njegov vrhunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas zvuči nevjerojatno da je van de Beek bio na popisu 30 nogometaša koji su ušli u izbor za Zlatnu loptu 2019. godine, no nadamo se da će u Gironi barem djelomično revitalizirati karijeru. Iza katalonskog kluba sjajna je sezona i čeka ih igranje u Ligi prvaka. Njima će dolazak Nizozemca puno značiti u tako zahtjevnoj sezoni, a on sa svega 27 godina ima još puno toga za pokazati.

Komentari

Povezano