Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Girona ostaje bez Lige prvaka zbog utaje poreza?

Artem Dovbyk ove je sezone jedan od najboljih igrača La Lige. Ukrajinac je u Gironu stigao prošlog ljeta iz Dnipro-1, te je postigao 19 golova u 34 nastupa. Ima priliku postati prvi Ukrajinac koji će osvojiti nagradu za najboljeg strijelca španjolskog prvenstva.

Međutim, njegov transfer u Gironu mogao bi njegov klub dovesti u probleme. Odvjetnik Evgeniy Kuzmin iznio je optužbe da su dva kluba sudjelovala u nizu nepravilnosti tijekom poslovanja prošlog ljeta. Tvrdi da su klubovi međusobno surađivali kako bi se izbjeglo plaćanje poreza u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva plaćanja trebaju ići samo na ukrajinske bankovne račune. Ako govorimo o sportskom pravu, nogometaš je registriran kao klijent ukrajinske tvrtke u vlasništvu Lyndovskog. Samo ova organizacija ima pravo primati uplate za Artema Dovbyka

Kuzmin je također izjavio da je sve dokazne materijale priložio UEFA-i. Ako se ispostave krivim, Girona bi mogla snositi ozbiljne sankcije. Moguće kazne variraju od financijskih do izbacivanja iz Lige prvaka u kojoj Girona iduće sezone treba igrati prvi puta u svojoj povijesti. Podsjetimo, vlasnik Girone je City grupacija koja se već nosi s brojnim optužbama u Premier ligi. Sada je još jedan njihov klub završio pod povećalom zakona i UEFA-e.

Komentari

Povezano