Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Girona po prvi puta u povijesti dala španjolskog reprezentativca

Klub koji predvodi ovosezonsku La Liga ljestvicu protivno svim očekivanjima i prognozama, a uz to igra fenomenalan nogomet o čemu smo i pisali prije 2 mjeseca, ovog je tjedna polučio još jedan povijesni rekord.

Nikada, a ma baš nikada, Girona španjolskoj reprezentaciji nije dala jednog reprezentativca, sve do Aleixa Garcie koji je zahvaljujući fantastičnoj formi i učinku kao drugi najbolje ocijenjeni igrač lige prema SofaScoreu, dobio poziv i zaigrao u utakmici protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj je to 93-godišnjeg čekanja Girone koja je dala reprezentativne igrače poput urugvajskog Christiana Stuanija, ili ove sezone nizozemskog Daleya Blinda, ukrajinskih Viktora Tsygankova i Artema Dovbyka, venecuelanskog Yangela Herrere, ali nikad nije dočekala vlastitog igrača u redovima La Roje.

Poziv Aleixu Garciji nije neočekivan. Igrač koji je esencijalan u igri Girone ove sezone i preko kojeg započinju apsolutni svi napadi katalonskog kluba, koji predvodi listu dodavača u La Ligi ove sezone s čak 867 u 13 odigranih utakmica, savršeno se uklapa u stil španjolske igre koja preferira sporiju izgradnju napada kakvu igra i Girona, uz jednu razliku da Garcija, osim preciznog kratkog pasa, ima i savršenu dijagonalu, točnije, u ovoj statistici uspješnih okretanja strane predvodi listu među svim igračima liga Petice s 29 točnih dodavanja i tek 7 neuspješnih.

Iako je u utakmici protiv Cipra ušao u poluvremenu, a protiv Gruzije ostao sjediti na klupi, za očekivati je da bi ozljedom Gavija trebao izboriti mjesto u prvih 11 uz Rodrija u veznom redu, a Girona dobiti novi razlog za ponos.

Komentari

Povezano