Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Girona prvi puta u povijesti svladala Barcelonu i vratila se na prvo mjesto

Bogati nogometni dan zatvorili su katalonskim derbijem Barcelona i Girona. Gosti iz Girone su najveće iznenađenje ove sezone te su došli u Barcelonu s ciljem da prvi puta u povijesti slave protiv svojeg lokalnog rivala. Na kraju su dobili što su tražili i s tri boda napuštaju Barcelonu. Završilo je 4:2 za Gironu.

Nakon kaotičnog početka s puno poluprilika, Girona je povela u 12. minuti. Viktor Tsygankov je pobjegao obrani Barcelone i vratio loptu za Artema Dovbyka koji zabija svoj već osmi pogodak ove sezone. Ukrajinska kombinacija još je jednom proradila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo sedam minuta kasnije Barcelona se vraća. Nakon kornera Raphinhe najviši je bio Robert Lewandowski koji vraća stvari na početak.

No, krajem poluvremena Girona još jednom dolazi u vodstvo. Miguel Gutiérrez je primio loptu na dvadesetak metara od gola, a obrana Barcelone kao da ga nije shvatila ozbiljno. Gutiérrez je to iskoristio i neobranjivo pogodio za vodstvo gostiju u 40. minuti.

Očekivano, Barcelona je pojačala pritisak u drugom dijelu, ali nisu pronalazili način za ozbiljnije zaprijetiti. Ono što je došlo do gola je sigurno zaustavljao, večeras ponovno sjajni, Paulo Gazzaniga.

Kada se čekao posljednji pritisak Barcelone, Girona je zabila za potvrdu pobjede. Christian Stuani je spustio loptu za Valeryja Fernándeza koji se riješio Julesa Koundéa i zabio za 3:1.

Barcelona se nije predavala i u drugoj minuti sudačke nadoknade ponovno dolaze na gol zaostatka. Ferran Torres je pronašao İlkayja Gündoğana koji se odlično snašao i vratio nadu Barceloni. Minutu kasnije ogromnu priliku za bod zapucao je Lewandowski.

Nova potvrda pobjede došla je kada je Stuani u petoj minuti sudačke nadoknade poslao četvrtu loptu u Barceloninu mrežu. Nastavlja se tako bajka Girone koja i nakon 16 kola i dalje drži šampionski ritam. S obzirom na kiks Reala vratili su se na prvo mjesto s kojeg neće tako brzo otići. U idućem kolu na svom terenu dočekuju Alaves, dok će Barcelona u goste Valenciji.

Komentari

Povezano